kandalló luxus pénz lakóhajó lakosztály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhányan a világ leggazdagabb emberei közül úgy gondolják, hogy egy vízparti luxusnyaraló nem elég különleges, inkább olyan otthonra vágynak, amivel a vízen lehetnek. Ezek az úszó "házak" pedig mindenféle földi luxussal el vannak látva. Az ablakok a padlótól a plafonig érnek, de a kandalló, és néhányból még a lift sem hiányzik. 
  • O De Squisito

Ez a téglalap alakú, sok-sok üveggel készült hajó a Dubai Creek öbölben áll. Tulajdonosa Leen Vandaele belsőépítész, aki korábban egy felhőkarcoló 30. emeletén lakott. Ezt akarta lecserélni a friss levegőre, mindezt persze némi luxussal fűszerezve. Az üvegek miatt rendkívül világos belső terek a minimalista és modern stílust képviselik. A kétemeletes hajónak négy kültéri fedélzete, két hálószobája, egy konyhája és étkezője, és egy óriási nappalija van.

O De Squisito Forrás: Leen Vandaele
  • A Taj Mahal

A kaliforniai Sausalito az egyedi lakóhajóiról is nevezetes. Köztük van például a Taj Mahal miniatűr reprodukciója, amit az 1970-es években építtetett két vállalkozó, miután hazatértek Indiából. A hajón két konyha, márványpadló, borospince, szolárium, szauna és rejtett lift található. A tulajdonosok körülbelül 2 millió dollárt (500 millió forintot) költöttek az építkezésre, majd 1995-ben kevesebb mint 1 millió dollárért adták el. Nem volt éppen nyereséges üzlet.

A Taj Mahal Forrás: Michael Andersson
  • A lebegő csikóhal

A Floating Seahorse névre keresztelt háromemeletes úszó otthonokat Dubaiban álmodták meg. A nyaralóként kibérelhető hajókat kifejezetten a turisták részére készítik 2015 óta. Jellegzetessége, hogy az alsó szint a víz alatt van, annak egy része pedig üveges, így szinte a tengerben, a halak között érezheti magát az ember. Ezen a szinten a hálószoba és a fürdő található, de persze konyha, étkező, minibár, óriási nappali, napozóterasz és egy luxuskád is van a hajón.

A lebegő csikóhal Forrás: Kleindienst
  • Dol Kyam

Ennek a csodálatos, háromemeletes háznak az egyik különlegessége, hogy olyan művészeti tárgyakkal van berendezve, amelyeket világjáró tulajdonosaik az utazásaik során gyűjtöttek. A Kaliforniában állomásozó 3000 négyzetméteres otthonban két hálószoba van, egy grillezővel ellátott tetőkert, és mindenhol trópusi növények virágoznak. A hajó külön lakosztállyal is bír, amiben kandalló, erkély és pezsgőfürdő van. A tulajdonosok, akik gyakran indulnak útra a hajóval, utóbbit bérbe adják más utazóknak: a minimális tartózkodási idő hét éjszaka, éjszakánként 450 dollárba kerül a szállás, azaz nagyjából 110 ezer forintba.

Dol Kyam Forrás: Wilford Welch
  • A Fennell rezidencia

Ez az ívesen kialakított úszó faház Portlandben, Oregonban található. Formáját a hullámok ihlették. A 2300 négyzetméteres hajó építését 2005-ben fejezték be. Ami a belső elrendezését illeti, egy hálószoba, egy egybe nyitott nappali és étkező áll a tulajok rendelkezésére, illetve külön hálószoba, fürdőszoba van a vendégek számára. A padlótól a mennyezetig érő ablakok a hajó egyik oldalán a hatalmas fedélzetre nyílnak, így nagy szabadtéri rész áll rendelkezésre.

A Fennell rezidencia Forrás: Robert Harvey Oshatz
  • Mane Decision

Ez a háromemeletes lakóhajó négy lakosztályt rejt. Fürdőszoba, konyha, mosogatógép és síkképernyős televízióval mindegyikben. A szalonban és a hálószobában gázkandallók is találhatók. A hajót 2008-ban építette egy kentuckyi székhelyű lakóhajókra szakosodott vállalat. Utoljára 2010-ben, mintegy 1,35 millió dollárért (340 millió forint) értékesítették.

Mane Decision Forrás: Thoroughbred Houseboats
  • Az úszó ház

Dymitr Malcew szingapúri építész álmodta meg ezt a két hálószobás, két fürdőszobás nyugalomszigetet. A padlótól a mennyezetig érő ablakok sok természetes fényt, és persze csodálatos látványt kínálnak, a padlóhoz, a falakhoz és a mennyezethez használt keményfa pedig még hangulatosabbá teszi a belső tereket.

Az úszó ház Forrás: Dymitr Malcew
  • A Prestige

A nyaralóhajók bérlése Ausztráliában is trend. Itt állomásozik a Prestige névre keresztelt lakóhajó, amiben négy hatalmas lakosztály található. Az úszó hotel egy tetőtéri pezsgőfürdővel, grillezővel, óriási televízióval és egy konyhával is rendelkezik. A bérleti díjak 1 millió forinttól indulnak egy háromnapos hajóútra.

A Prestige Forrás: Coomera Gold Coast

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.