Autógumiból készül az a szúnyogcsapda, amelyet tudósok fejlesztettek ki

Forrás: James Gathany / Wikipedia -
szúnyog Bálint György szúnyogcsapda szúnyogriasztó Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország Bálint gazdája, azaz Bálint György osztott meg egy cikket a közösségi oldalán, amelyben bemutatnak egy új szúnyogcsapdát, amely autógumiból készül. Igazán figyelemreméltó találmány. 

A hamarosan 100 éves Bálint gazda, azaz Bálint György osztott meg egy cikket a közösségi oldalán, amelyben egy olyan szúnyogcsapdát mutatnak be, amelyet tudósok fejlesztettek ki.

Az újrahasznosítás jegyében autógumiból készül. Ennek két darabját száj formában illesztik egymáshoz, alul egy szelep szolgál a folyadék kivezetésére - írja a Morzsafarm.

Az aljába egy nem mérgező folyadékot öntenek, amely a feromonjaival azt sugallja a nőstényeknek, hogy ez egy biztonságos hely a peterakáshoz. A petéket hetente kétszer kiöntik, a folyadékot átszűrik, mielőtt újra használnák.

A szakértők szerint ez nemcsak költségkímélő, de a csípőszúnyogok egyébként is előszeretettel keresik fel peterakásra az abroncsokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.