A legnagyobb nyári szépségbakik

baki Nyár szépség bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olykor saját sorsunk legnagyobb elrontói mi magunk vagyunk. Nem, ez nem egy magvas Coelho-idézet, csupán diszkrét rávilágítás saját sutaságunkra. Persze van, hogy a karmára kenünk mindent és azt mondjuk, hogy nekünk semmi sem sikerül, de valljuk be, hogy az esetek többségében mi magunk vagyunk a balsors felelősei. Így van ez az élet legfennköltebb és legprofánabb dolgaiban is: ha nem tartjuk be a szabályokat, nem győzhetünk. Ezúttal összeszedtünk pár dolgot, amiktől óva intenénk titeket, nehogy nektek is a karmát kelljen okolni, például egy szépségfiaskóért.

Tipp! Őrült kalapok az ascoti derbin! Nézd meg képgalériánkat!


Thinkstock
Thinkstock


1. Amikor nem használsz napvédőt

Értjük mi, hogy a napvédőkrém-lobbi kezd unalmassá és idegesítővé válni. Még az is meglehet, hogy azt váltja ki, mint kisgyerekeknél a túlzott jóra való nevelési ösztön: minél többet szajkózzák az okosságot, az ember annál inkább immunissá válik. A napkrémek jótékony hatását viszont még viccből sem szabad elbagatellizálni, hiszen az egészségünket kockáztatjuk.

2. Amikor elfelejted a csillogást

Meglehet, hogy nem vagy egy strasszos cica alkat, ettől még a csillámokért rajonghatsz. Persze nem a ruhádon, sokkal inkább a bőrödön, de természetesen csakis szerény dózisban. Kedvenc bronzosítódból ne felejts el tenni néhány ecsetvonásnyit a dekoltázsodra és a vállaidra. Hogy mire jó ez? A természetes barna bőr szépségét csak kiemelik a visszafogott csillámok, amiktől nem válunk két lábon járó diszkógömbbé, sokkal inkább egy egészséges színű csajjá. Jó hangzik, nemde?

Tipp! A nyár legtrendibb fürdőruhái képgalériánkban! Katt ide!


3. Amikor túlpörgöd a haj témát

Néha annyira jó lustának lenni, és mindenféle eszköz bevetése nélkül csak hagyni magától megszáradni a hajunkat. Kényelmes és divatos megoldás ez, hiszen a természetes hullámok most őrülten hódítanak. Blake Lively az élő példa arra, hogy az "ágyból épp kikelt" hatású séróval meg lehet hódítani a világot. Az pedig már tényleg hab a tortán, hogy ezzel időt és pénzt spórolunk, illetve nem károsítjuk a tincseinket. Egyébként is: az élre vasalt frizurák divatjának már rég befellegzett.

Thinkstock
Thinkstock

4. Amikor nem cserélsz parfümöt

Egy eredeti márkás parfüm valóban drága, így érthető, hogy nem spájzolunk be az illatos löttyökből, egy markáns és nehéz illatot azonban mindenképp érdemes lecserélni. Ha eau fraiche feliratot látsz, jó helyen jársz, hisz ezzel jelölik a könnyű nyári illatokat. Ezekben jóval kevesebb az alkohol, meglehet, hogy teljesen ki is maradt belőlük, így friss vízként teszik illatossá a bőröd.

5. Amikor teljesen lemondasz a sminkről

Oké, tényleg eléggé ciki, mikor hirtelen bevágnak a medencébe, te pedig sírásra görbülő szájjal, sminkeddel a nyakadban mászol ki a vízből. Nem is arról van szó, hogy full partisminkben kell lennünk egész nap, de a kánikula ellenére se mondjunk le bizonyos kencékről. Ilyen például a szempillaspirál és a korrektor. Ha jó minőségű termékekkel dolgozol, még a hőség sem varázsolhatja le őket az arcodról, bár a spirálból azért nem árt vízállót beszerezni.

Tipp! Nézd meg a legtrendibb szandálokat képgalériánkban! Katt ide!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.