Életmentő szépségpraktikák a meleg hónapokra

izzadás meleg praktika kánikula Nyár szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A páratartalom olyan, mint a dzsungelben, konstans 28 fok, hirtelen jött zivatarok, de mégis jól kellene kinézni. Épp úgy, mint akit nem visel meg a hőség, aki kicsit sem kínlódik, sőt mi több, remekül érzi magát. Meglehet, hogy kissé önsegítő könyvesre vettük most a figurát, de csakis a közjó érdekében, hisz arra vállalkozunk, hogy megosztjuk hőn imádott nyári szépségpraktikáinkat.

Tipp! Őrült kalapok az ascoti derbin! Nézd meg képgalériánkat!


Thinkstock
Thinkstock


Víz, víz, víz

Kívülről, belülről, édesen és sósan egyaránt. A víz gyakorlatilag maga az élet, elég az emberi test összetételére gondolnunk. Nyáron jóval több vízre van szükségünk, ezért amikor csak tehetjük, igyunk, igyunk bőséggel. Ha sikerült feltölteni a belső vízkészleteket, jöhet a bőr: ne kíméljük a tengervíztől, hisz a só csodákra képes. Ha viszont nem jutunk el a tengerpartra, akkor sem kell lemondanunk a vízről, hisz pumpás ásványvizet bármelyik drogériában vásárolhatunk. Néhány fújás az arcra, a tarkóra illetve a lábfejekre, és máris frissebbnek érezzük magunkat.

Hajformázók? Nem!

El tudod képzelni, hogy a napfény mit művel a hajaddal? Nagyjából ugyanazt, mint a bőröddel, csak kevésbé látványosan. Ha nem akarod az őszt hidratáló hajpakolás alatt tölteni, a forró hónapok alatt mondj nemet a különböző hajformázókra, hisz ezek csak beleégnek a szálakba. Természetesen a megfelelő hidratáláshoz a kimosható szerekről nem kell lemondanunk, de a vaxra, zselére, habra és lakkra semmi szükség. Hajvasaló és hajszárító? Pakold el őket jó mélyre, megvárnak őszig! A magától megszáradt, természetes frizura nemcsak a strandon, de a kifutókon is tartol. Kell egyéb bizonyíték?

Thinkstock
Thinkstock

Semmi zsír

Nem az étkezésre, még csak nem is a frizurára gondolunk, sokkal inkább a zsíros kencékre. Testápoló, arckrém és alapozó, ezekből mind találsz laza, vízbázisú variánst, ami biztosan nem olvad le az arcodról. A be nem szívódott testápoló és az izzadás frusztráló kettősét bizonyára senkinek nem kell bemutatnunk, így a testes krémeket jobb, ha könnyű permetekre vagy gyümölcsös, zselés krémekre cseréljük. Ezért az okos lépésünkért csak áldani fogjuk magunkat, mikor a kapun kilépve nem a krémet érezzük magunkon, csupán annak jótékony hatását. A "nyári" alapozók terén ma már igen széles a skála, kezdve a színezett napvédőtől, egészen a könnyű, vízbázisú típusokig. Talán már mondanunk sem kell, hogy ezúttal az állag, árnyalat és fedésnél is fontosabb a napvédelem: az SPF nélküli alapozó nem alapozó.

Tipp! A nyár legtrendibb fürdőruhái! Nézd meg képgalériánkat!


Megszabadulni a feleslegtől

Mielőtt kimerészkedünk a napra, az egységes bőrszín elérésének érdekében radírozzuk le a bőrünke


Thinkstock
Thinkstock

Körültekintő szőrtelenítés

Míg télen (önmagunk és a pasink megnyugtatására) húzunk párat a borotvával a ritkítandó területeken, addig nyáron jóval körültekintőbbnek kell lennünk - és nem csak a szőrszálak miatt. Ha borotvát használsz, mindenképp vésd az eszedbe, hogy mikor bontottad ki, és egy hónap használat után dobd ki. A pengén elszaporodó baktériumok nemcsak képzeletben gusztustalanok, csúf, piros pöttyökkel "ajándékozhatnak" meg. Szánj elegendő ídőt a szőrtelenítésre, így biztosan nem hagysz életben egyetlen kósza szálat sem, ami tökéletesen kiszúrható két metrómegálló között. Mindegy, hogy borotvát, gyantát vagy epilátort használsz, azt ne feledd, hogy a szőrtelenítéssel járó természetes bőrreakció a sós víz hatására fokozódhat. Ergo, ha tudod, hogy a tenger habjaiba veted magad, ne közvetlenül a fürdőzés előtt szőrteleníts, mert az bizony csípni fog.

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.