Egy asszony illata parfüm illat
A reggeli rutinunk része, hogy fújunk magunkra egy kicsit kedvenc vagy az épp hangulatunkhoz illő parfümünkből. Az azonban bosszantó, amikor a nap felénél arra leszünk figyelmesek, hogy az illat előbb alig érezhetővé válik, majd teljesen elillan. Ha te is gyakran szembesülsz ezzel a problémával, két pofonegyszerű trükk használatával egész nap illatozhatsz.

Bármennyire is jó illatú egy parfüm, ha egy-két óra múlva alig, vagy semmit nem lehet érzeni belőle, akkor vagy rossz minőségű terméket választottunk vagy mi nem használjuk jól azt. Ha az utóbbi eset áll fenn, két dologra érdemes odafigyelni. 

A parfümválasztásnak vannak bizonyos szabályai, amelyeket érdemes szem előtt tartani, különben könnyen rosszul választhatunk és pénzkidobássá válhat a vásárlás. A leggyakoribb bakikról itt írtunk. 

 

Túl száraz a bőröd

Bee Shapiro, egy ismert luxusmárka alapítója szerint az illat tartóssága nagymértékben a használója bőrétől függ. A parfüm az olajhoz tapad a legjobban, így az olajosabb bőrhöz is, ezért is fontos, hogy a bőrünket megfelelően hidratáljuk, ne hagyjuk kiszáradni. "Ez az oka annak, hogy a parfüm télen kevésbé tartós, ugyanis a hideg levegő miatt könnyebben kiszárad a bőrünk. Nyáron ráadásul izzadunk is, ami szintén segít a parfüm illatának tartósságában. Ha minden erőfeszítésünk ellenére száraz a bőrünk, kenjük be reggel illat nélküli (hogy ne keveredjen a parfümmel) testápolóval és úgy fújjuk magunkra kedvenc illatunkat" - idézi a szépségápolási szakembert a Freundin


Nem a megfelelő helyre fújod

Legyen akármilyen jó a parfümöd, nem mindegy, hová fújod a bőrödön. A legjobb helyek azok, ahol a legkönnyebben kitapintható a pulzus, a bőr legmelegebb, tehát a csukló és a nyak. Ügyelni kell arra is, hogy ne dörzsöljük a bőrünkbe a parfümöt, úgy az illat gyorsabban lebomlik és elpárolog, inkább csak permezettük oda és hagyjuk megszáradni. Még tartósabb lesz az illatunk, ha a hajunkra is permetezünk egy kis parfümöt.

parfüm, nő, illat
Ha a csuklónk belső felére fújjuk, sokkal tartósabb lesz a parfüm illata.
Forrás: Shutterstock

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.