Élelmes emberek, akik furcsa betegségeikből húznak hasznot

betegség kim kardashian sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy betegség sosem öröm - kivéve azoknak, akik jobb megélhetési forrást nem találván furcsa kinövéseikkel vagy torzulásaikkal házalnak, és nem gyógyulásról, hanem a következő talkshowról álmodoznak.

Negyvenöt kilós heréit cipeli - pénzért

Wesley Warren Jr. egy baleset utáni betegség következtében három éve görögdinnye méretűvé dagadt herékkel él. Rendes nadrágot sem tud felvenni, így egy kapucnis pulóverben hordja negyvenöt kilósra dagadt heréit. Gondjai vannak többek között a vizeléssel, a nemi életről nem is beszélve. A korábban szerény anyagi körülmények között élő férfi a műtétet nem tudta kifizetni, így inkább alkalmazkodott a helyzethez. Hatalmas heréit egyébként az elefantiázis nevű betegségnek köszönheti, mely a megtámadott tesrészt - sokaknál az orrot, a kezet vagy a lábat - hatalmasra dagasztja. A negyvenhét éves férfi korábban elkeseredve nyilatkozott egy újságnak arról, mennyire elege van az emberek csodálkozó tekintetéből, és a megaláztatásból. A műtét viszont sok pénzbe kerül, így Warren elhatározta, hogy a nyilvános szereplésekből befolyó pénzt fogja a műtétre fordítani, és bedobta magát, illetve heréit a köztudatba. Számítása be is vált, számos talkshow vendége volt, míg az egyik legismertebb orvosi szórakoztató show arca meg nem látta benne a nagy lehetőséget, és a kizárólagos felvételi illetve forgalmazási jogokért cserébe kifizette volna a műtét tetemes költségét. A férfi azonban nemet mondott az ajánlatra: egyrészt hirtelen rettegni kezdett a műtéttől - mely során egyébként valóban elképzelhető, hogy komplikáció esetén amputálni kell péniszét és heréit -, másrészt nem akarta elveszíteni megélhetési forrását. A siker ízére rákapott Warren ugyanis több kecsegtető felkérésnek is eleget akar tenni, tovább dagasztva ezzel bankszámláját, és attól tart, hogy ha ismét normális méretekkel rendelkezik majd, senkit sem fog már érdekelni. Így inkább tovább cipeli ékességeit műsorról műsorra, bár kérdés, hogy meddig fog kitartani az így szerzett kétes hírnév és a pénz.

Kim Kardashian jól megél gyógyíthatatlan betegségéből

A harminc éves amerikai megélhetési celeb egy nem túl ritka, örökletes bőrbetegségben, pikkelysömörben szenved. Miután a valóságshow-beli szereplése, szexvideója és méretes feneke nem hozta még meg a kívánt mennyiségű pénzt, Kim most betegségéből húz hasznot. A nyilvánosság előtt élő lány életét rettenetesen megkeserítik a lábán található foltok, ezért megható részletességgel mesél közösségi oldalán egy jól megnevezett termék csodálatos hatásairól, természetesen képekkel illusztrálva. A krém gyártója nagy valószínűséggel dörzsöli kezeit, s ha eddig nem ő állt a reklám mögött, mostantól biztosan szép summát ajánl fel Kimnek a reklámozásért cserébe. A lány üzleti érzéke valószínűleg családi vonás, hiszen ismert édesanyja egy vizeletvisszatartási gondokkal küzdő nőknek kitalált betétet reklámoz éppen. A pikkelysömör egyébként valóban sokaknak okoz problémát, mivel a szarutermelő sejtek túlműködése miatt foltokban elszarusodik a bőr. Egyelőre gyógyíthatatlan, de kezelésekkel tünetmentessé tehető betegség, kérdés, hogy ez megéri-e Kimnek, vagy később talál valami mást, amivel felhívhatja magára a figyelmet.

Utcai látványosság

Míg korábban az Ehlers-Danlos szindrómás, rendellenesen nyújtható bőrű embereket vagy kiközösítették, vagy utazó cirkuszokban mutogatták, addig Garry Turner modern korunkban egyszerűen kiállt az utcára alsónadrágban, és csipeszekkel nyújtotta ijesztőre bőrét. Mindezt persze pénzkeresési céllal tette, hiszen szeptemberben saját show-val lép fel Londonban, és így csábítja be az embereket a nézőtérre. Hogy aztán műsora, melyben a kabaré és a cirkusz elemei is megtalálhatók lesznek, bőre húzkodásán kívül miről fog szólni, arról még nem szól a fáma.

>

Aki nem tud kitűnni, az feltűnik?

Napjainkban mindenkiből, aki szerepel egy tévéműsorban, és elég bevállalós, sztár lehet pár hónap erejéig. Bár valóban akadnak méltán híres emberek, akik letettek valamit az asztalra, időnként eltörpülnek a tizesével piacra dobott botcsinálta sztárocskák között. Utóbbiak ugyanis, tekintve hogy a nyilvánosságból élnek, mindent megtesznek azért, hogy a figyelem középpontjában maradjanak. Egy furcsa kinövés vagy betegség sokszor már elég is e célra, s bár hazánkban ebből aligha lehetne megélni, Amerikában, mint a példa is mutatja, jópáraknak sikerül. Azokat a pikkelysömörtől, elefantiázistól, vagy más, közönséges betegségtől szenvedőket pedig, akik próbálnak tisztességes munkával pénzt keresni, nemcsak nem nézi senki, sokszor nem is segít nekik senki, pedig gyakran tetemes gyógyszerköltségeiket nekik valóban nincs miből kifizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.