Oscar-díj színésznő színész beszéd mozi szórakozás program sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A megtiszteltetéstől és örömtől gyakran elakad a szavunk. Nincsenek ezzel másképpen a leghíresebb sztárok sem, egy Oscar-díj például teljesen furcsa reakciókat vált ki belőlük. A Life.hu válogatása következik.

1. Angelina Jolie

A színésznő az Észvesztő című filmdrámában nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot 2000-ben. És amit a díjátadó alkalmával a színpadon művelt, az is megérdemelt volna egy "elismerést". A talpig feketében tündöklő sztár ugyanis könnyeivel küszködve kijelentette, hogy szerelmes a bátyjába. Még ha Angelina nem is élt valóban vérfertőző kapcsolatban a testvérével, elég bizarrul hangoztak a szavai.

2. Roberto Benigni

Bár az olasz sztár a legjobb külföldi film kategóriáját nyerte meg Az élet szép című olasz mozival 1998-ban, "előadásában" nyoma sem volt az olasz eleganciának. Roberto Benigni ugyanis a széktámlákon átugrálva rohant a színpadra, az őt szólító Sophia Lorenhez. A mutatványának ráadásul majdnem baleset lett a vége...

3. Julia Roberts

Julia Robertsről nem könnyű elképzelni, hogy valamit rosszul csinál. Az Erin Brockovich, zűrös természet című film legjobb színésznőnek járó Oscart 2001-ben mégis elég furcsán köszönte meg. A sztár ugyanis egyszerre volt arrogáns és flegma, de úgy "röhögött", mint egy fakutya, alig tudott felmenni a színpadra a rémes ruhájában, és beszédében nyoma sem volt a megtiszteltetésnek és a meghatottságnak.

4. James Cameron

A rendezőzseni 1998-ban nyert Oscar-díjat a Titanic című azóta klasszikussá vált romantikus drámáért. James Cameron a színpadon az arany szobrocskával a kezében az előre szépen betanult köszönőbeszéde után a következőt mondta: "Én vagyok a világ királya! Whooohooo, whooohoooo!" Kell ezt még kommentálni?

5. Halle Berry

A szépséges színésznő 2002-ben lett a legjobb színésznő kategória győztese a Szörnyek keringője című drámában nyújtott megdöbbentő játékáért. Nos, a díjátadón nyújtott alakítása sem volt kevésbé megdöbbentő! Halle Berryt olyannyira elragadták az érzelmei a színpadon, hogy alig jutott szóhoz a zokogástól, levegőért kapkodott, és szinte hisztérikusan köszönte meg mindenkinek a győzelmét.

6. Gwyneth Paltrow

A Szerelmes Shakespeare egy megható szerelmi történet, amit nem lehet könnyek nélkül végignézni. Amikor a film legjobb női főszerepéért Gwyneth Paltrow-t Oscar-díjjal jutalmazták 1999-ben, az is könnyfakasztó jelenet volt, elsősorban a színésznő számára, aki először egyetlen mondatot sem tudott elmondani, annyira zokogott. Majd erőt vett magán és végeláthatatlannak tűnő köszönetmondásba kezdett, amit további könnyekkel nyomatékosított.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.