Ítélet született Robert De Niro ügyében: nagyon sokat kell fizetnie

Forrás: AFP -
Robert De Niro bíróság asszisztens per ítélet
Robert De Niro ellen egykori asszisztense indított polgári pert. A nő azt állítja, hogy a színész többször is zaklatta, vele vakartatta a hátát, és mocskos viccekkel fárasztotta. Az ügyben végre ítélet született.

Graham Chase Robinson 2008-tól dolgozott De Nironak és cégének, 2019-ben mondott fel. Távozását azzal indokolta, hogy neme miatt a színész diszkriminálta és zaklatta. Például nem kívánt érintéseket kellett elviselnie, többek között arra kérte De Niro, hogy vakarja meg a hátát, és folyamatosan szexuális töltetű megjegyzéseket tett. Sztereotipikusan női feladatokat kapott, például házimunkát bízott rá a színész. Állítólag nem kapott elég fizetést, és a számtalan túlóráért sem kompenzálta. Robert De Niro a nő vádjait tagadta a bíróságon, teljesen kikelt magából, ordítozott. 2019-ben egyébként a színész is beperelte Robinson, mert állítólag meglopta ötmillió, repülőjegyekre felhasználható ponttal, illetve azt állította, hogy a nő munkaidőben folyton tévézett.

Véget ért Robert De Niro pere, a színésznek kártérítést kell fizetnie Forrás: AFP

Úgy tűnik, a pereskedésnek most vége van, a bíróság Robinson javára döntött, nem találták bűnösnek a lopás vádjában. De Nirónak 1,2 millió dollár kártérítést kell fizetnie, ám zaklatás és diszkrimináció miatt nem ítélték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.