Az esküvő előtt hagyta faképnél vőlegénye a világsztárt

Rosamund Pike
FilmMagic/Gregg DeGuire - Gregg DeGuire
születésnap Rosamund Pike Holtodiglan Bond-lány
Bond-lányként robbant be, az esküvő előtt lépett le a filmrendező vőlegénye, a kínai kultúra rajongója, és friss botrányfilmben láthatod. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő sztárszínésznő, Rosamund Pike kapcsán.

Klasszikus zene vette körül gyerekkorában

Egy zenészcsalád egyetlen gyermekeként született Londonban, 1979. január 27-én. Az édesanyja hegedűművész, az édesapja operaénekes, a fellépéseik miatt rengeteget utaztak szerte Európában.


Oxfordban diplomázott

Miután egyetlen színiakadémiára sem vették fel, elment egy hagyományos egyetemre tanulni, méghozzá a világ egyik legjobb ilyen intézményébe. Oxfordban angol irodalomból diplomázott Magna Cum Laude minősítéssel.


Amerikai elnöklány a barátnője

Még az oxfordi évek alatt barátkozott össze Bill Clinton amerikai elnök lányával, aki nem csak egyszerre járt vele órákra, de pont ugyanolyan magasak, és mindketten egykék is. Chelsea Clintonnal azóta is közeli kapcsolatban állnak.


Bond-lányként robbant be

Néhány színházi és tévés szerep volt csupán mögötte, amikor kiválasztották a Halj meg máskor! című James Bond-film egyik szerepére. Pierce Brosnan oldalán mindössze 23 évesen debütált a mozivásznon Bond-lányként.

JAMES BOND 
Pierce Brosnan (R) poses with Rosamund Pike (C) and Toby Stephens (L)
Bond-lányként robbant be
Forrás: Forrás: Adrian Dennis / AFP


Veszélyes nőként érte el a legnagyobb sikereit

A leghíresebb szerepét David Fincher házassági thrillere, a Holtodiglan hozta el számára, amiben egy hidegvérrel bosszúálló feleséget alakított, Oscar-jelölést érően. A Golden Globe-ot eddig egyetlen alkalommal nyerte el, szintén egy számító nőszemély eljátszásával a Fontos vagy nekem esetében.
 


Az esküvő előtt lépett le a filmrendező vőlegénye

A Büszkeség és balítélet forgatásán jött össze a rendező Joe Wrighttal, aki két évvel később a kezét is megkérte. Három évvel később pedig már az esküvő időpontját is kijelölték, sőt a meghívókat is elküldték, amikor Wright kiugrott a kapcsolatból.

British actress Rosamund Pike (L) and British film director Joe Wright arrive for the British Academy of Film and Television Awards (BAFTA) in central London, on February 10, 2008. AFP PHOTO/SHAUN CURRY (Photo by SHAUN CURRY / AFP)
A Büszkeség és balítélet forgatásán jött össze a rendező Joe Wrighttal
Forrás:  SHAUN CURRY / AFP


Egy matematikus oldalán találta meg a boldogságot

2009 óta él kapcsolatban a nála közel két évtizeddel idősebb Robie Uniackéval, aki kutató matematikusból lett sikeres üzletember különféle IT-cégek révén. Az első kisfiuk 2012-ben, a második 2014-ben született meg.


Kínaiul is tud

Nem csak németül és franciául beszél folyékonyan az anyanyelvén kívül, de a kínai mandarint is elsajátította, ahogyan a családjuk minden tagja. Közösen rajongói a kínai kultúrának, Pike még saját kínai nevet is választott magának.


Soha nem találnád ki, mit a legnehezebb eljátszania

A Személyes háború című 2019-es filmjében egy olyan karaktert kellett alakítania, aki dohányzik, Pike pedig saját állítása szerint korábban soha életében nem gyújtott rá egyetlen szálra sem. Így teljesen zavarba hozta a feladat, hogy miként bánjon hitelesen a cigarettával, és ezt tartja az egyik legnehezebb feladatnak, amivel a pályán szembesült.


Friss botrányfilmben láthatod

A közelmúltban leginkább a kisképernyőn bukkant fel Az Idő Kereke sorozat egyik állandó szereplőjeként, de néhány héttel ezelőtt debütált a provokatív sztorijáról elhíresült Saltburn című film, amiben gazdag anyukát játszik. Jövőre pedig érkezik a Hallow Road című thriller, amiben ismét szülőként láthatjuk, aki a halálos balesetet okozó lánya ügyét próbálja megoldani.
 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.