Lőfegyverek garmadája került elő Alain Delon otthonából: a védelem alá helyezett színésznek nem volt engedélye

Alain Delon
AFP
lefoglalás Alain Delon lőfegyver
A 88 éves ikonikus francia színész vidéki otthonában állítólag több tucat fegyvert találtak, valamint több ezer lőszert, viszont engedélye nem volt.

Az AFP francia hírügynökség kedden arról számolt be, hogy a 88 éves színész - akinek olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint az 1967-es A szamuráj vagy a Ragyogó napfény -  Douchy-Montcorbonban lévő franciaországi otthonából több tucat, összesen 72 fegyvert foglaltak le. Jean-Cédric Gaux ügyész azt állította, hogy a sztár "nem rendelkezik olyan engedéllyel, amely lehetővé tenné számára, hogy lőfegyvert birtokoljon". A rendőrség állítólag 3000 lőszert is lefoglalt, és egy lőteret is találtak a birtokon.

Alain Delon
Lőfegyvereket találtak Alain Delonnál

Alain Delon az elmúlt évtizedben csak néhány filmben szerepelt, és a 2019-ben elszenvedett agyvérzése óta  rossz az egészségi állapota. Négy gyermeke között ráadásul folyamatos viszály a színész egészsége miatt. A múlt hónapban egy francia bíró elrendelte, hogy jogi védelem alá helyezzék. A jogi védelmet elrendelő határozat nem befolyásolja Delon mindennapi életét,  de ennek értelmében Delon nem adhat el nagyobb vagyontárgyakat, és egy harmadik fél segít neki az orvosi döntések meghozatalában vagy az orvosok kiválasztásában.  A jogi védelem elrendelésében az áll, hogy a Delon gyermekei közötti nézeteltérés miatt szükség volt egy "semleges és pártatlan", a felnőttek védelmét ellátó igazságügyi képviselő kijelölésére, aki a színész segítségére lesz. Január elején Delon legidősebb fia, az 59 éves Anthony Delon a fiatalabbik húgát, Anouchkát támadta, amiért nem tájékoztatta őt és a bátyját arról a kognitív tesztsorozatról, amelyet Delon 2019 és 2022 között egy svájci klinikán végzett, és amely kognitív leépülést mutatott ki - írja a Deadline.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.