Alain Delon törvényes gyámot kapott: semmiről sem dönthet saját maga

Alain Delon
AFP
döntés Anthony Delon Alain Delon gyámság bíróság
Apja gyámság alá helyezését legidősebb fia, Anthony kezdeményezte. A bíró döntésével ő is, és Delon lánya, Anouchka is elégedett.

A színészlegenda már jó ideje nincsen jó állapotban, ami a gyerekei között is konfliktust okozott: azt állították egymásról, csupán kihasználják 88 éves apjukat. Most bíróság döntött a 2019-ben agyvérzésen átesett Alain Delon sorsáról, jogi képviselőt rendeltek ki a színész mellé. Ez azt jelenti, hogy a világsztár önellátó, de segítséget kap az orvosválasztásban, az egészségügyi ellátása megszervezésében és például ingatlant sem adhat el a saját szakállára  - írja a vg nyomán a Bors

Alain Delont gyámság alá helyezték
Alain Delont gyámság alá helyezték.
Forrás: French actor Alain Delon attends the Grand Journal TV show, on May 13, 2010 in Cannes, southeastern France, during the Cannes International Film Festival. AFP PHOTO LOIC VENANCE (Photo by Loic VENANCE / AFP)

A gyámság alá helyezést legidősebb fia, Anthony - akit apja korábban arra kért meg, ha úgy alakul, segítsen megszervezni számára az eutanáziát - kezdeményezte, egészségi okokra hivatkozva. 
A döntést a színész családja jelentette be, lányának, Anouchkának az ügyvédje, Frank Berton elmondta, úgy gondolja, nagyon jó határozat született. Hozzátette, a bíró szükségesnek érezte, hogy a Delon gyermekei semmiképpen ne folyhassanak bele apjuk ellátásába, megelőzve a későbbi vitákat.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.