Jennifer Aniston: Ha valaki követ téged a boltba, hogy megnézze, milyen vécépapírt veszel, rájössz: az életed megváltozott

Jennifer Aniston
WireImage/GettyImages - Emma McIntyre
Jóbarátok sorozat Kojak születésnap Jennifer Aniston
Hiába görög a származása, nem fogsz vele görög étteremben találkozni. Egy benzinkúti találkozás segítette Rachel szerepéhez, egy vakrandi Brad Pitthez. 55. születésnapját ünnepli Jennifer Aniston, akiről most számos érdekességet megtudhatsz cikkünkből.

Görög és olasz vér is folyik az ereiben

Apai ágon görögök, konkrétabban Kréta szigetének lakói az ősei. Anyai oldalról angol, skót és ír felmenőkkel bír, az egyik dédapja pedig Olaszországból vándorolt ki Amerikába. De Görögországhoz nem csak a származása köti, gyerekkorában egy évet élt is ott a családjuk.


Nem fogsz vele görög étteremben találkozni

Hiába a görög származás, Jennifer Aniston nem barátja a görög konyhának. Sokkal inkább a mexikói kaját szereti, ami közös szenvedélye volt Brad Pitt-tel: a házasságuk idején heti háromszor mexikói volt a menü. Mexikóhoz más téren is kapcsolódik a színésznő: egy ottani árvaház és nehéz sorsú gyerekeket segítő szervezet támogatója.


Kojak a keresztapja

Mindkét szülője színészként dolgozott. A már említett görög apuka Yannis Anastassakis névről angolosított John Anistonra, a karrierje leghíresebb szerepét az Ármány és szenvedély című szappanoperában játszotta, csekély 2761 epizódon keresztül. 2022-ben hunyt el. Aniston édesanyja a 2016-ban elhunyt Nancy Dow volt, aki fiatalon tévésorozatok epizódszereplőjeként indította a karrierjét, de később felhagyott a kamerák előtti szerepléssel. De Aniston keresztapja is igazi hollywoodi híresség lett: a szintén görög származású Telly Savalas.


19 évesen végezte élete legkeményebb munkáját

Ez pedig nem volt más, mint biciklis futárként boldogulni a világ egyik legforgalmasabb metropoliszában, New Yorkban.

 Egyáltalán nem néztem ki szexin közben. Ezt bárki megerősítheti, aki látott már engem biciklizni 

– mondta erről Aniston.


Egy véletlen segítette Rachel szerepéhez

Pályakezdő színésznőként, néhány kisebb tévés szereppel a háta mögött futott össze egy benzinkúton az NBC tévécsatorna egyik igazgatójával, akitől tanácsot kért karrierügyben. Ő javasolta neki, hogy menjen el a Jóbarátok szereplőválogatására, ahol először Monica szerepéra akarták meghallgatni. Aniston azonban ragaszkodott hozzá, hogy ő Rachelként lenne jobb, a tévétörténelem pedig igazolta a megérzését.
 


A vécépapírja révén jött rá, hogy végleg híres lett

 Ha valaki húsz sarkon át követ téged az illatszerboltba, hogy megnézze, milyen vécépapírt veszel, akkor rájössz: az életed megváltozott

– mondta azokról az időkről, amikor a Jóbarátok révén egy csapásra világsztár lett.


Vakrandin hozták össze a világsztár férjével

Már a kilencvenes évek közepén megismerkedett Brad Pitt-tel egy szakmai összejövetelen, de ekkoriban még mindketten mással éltek párkapcsolatban. Amikor viszont egyszerre lettek szinglik, az ügynökeik összehozták őket egy vakrandira, ami Hollywood leghíresebb álompárját és egy ötéves házasságot eredményezett. Aniston második férje is hollywoodi sztár volt: Justin Theroux-val 2011 és 2017 között alkottak párt, benne egy hároméves friggyel.

Jennifer Aniston és Brad Pitt
Forrás:  SCOTT NELSON / AFP


Rekordot döntött a közösségi médiában

A többi sztárhoz képest jóval később, csak 2019-ben jelent meg az Instagramon, a frissen létrehozott fiókját pedig egy csoportképpel indította, amin a Jóbarátok többi sztárjával pózolt. Mindössze egyetlen napon belül több mint 7 millió követője lett, a jelentkezések nagy száma miatt a „követés” gomb is kifagyott az oldalán.


Elfelejtette Rosst

Épp a napokban jött ki egy új reklámfilm, amiben a Jóbarátok után ismét együtt szerepel David Schwimmerrel. A jelenetben Aniston nem ismeri fel az egykori Rosst, aki próbálja őt emlékeztetni a közös évekre.
 


Folytatódik a sikersorozata

Az előző évben a Netflix-vígjáték Gyagyás gyilkosság 2.-ben láthatták őt a nézők, valamint a The Morning Show című sorozatban, amivel lassan megközelíti a Jóbarátokban elért tévés sikereit. Annál is inkább, mert a sorozat tovább folytatódik, már készül a következő évada is. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.