35 éves lett Lily Collins, akit az új Audrey Hepburnnek tartanak

Lily Collins
Getty Images - Samir Hussein
születésnap Lily Collins Emily Párizsban (sorozat)
35. születésnapját ünnepli az új Audrey Hepburnnek is tartott Lily Collins, akinek az apukája Oscar-díjat nyert a neki írott dallal, és aki ígéretes újságíróból lett a romantikus filmek és sorozatok sztárja. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet a filmcsillagról.

Félig angol, félig amerikai

Lily Jane Collins néven 1989. március 18-án született az angliai Guildford városában, és az első évei is Angliában teltek. Hatéves volt, amikor a szülei válása után az édesanyjával az Egyesült Államokba költöztek, azóta ott él. Apai oldalról angolok az ősei, anyai ágon egy orosz zsidó emigráns nagypapa, és egy Amerikában született, angol és német felmenőkkel bíró nagymama leszármazottja.

Az apukája Oscart nyert a neki írt dallal

Az édesapja nem más, mint a Genesis együttes dobosaként és énekeseként világhírűvé lett, majd szólóban is sikeres sztárzenész, Phil Collins. A You’ll Be In My Heart című számot eredetileg Lily lányának írta, majd miután felhasználta a Tarzan rajzfilm betétdalaként, Oscar-díjat is nyert érte.

Megküzdött az anorexiával

Tinédzserként nehéz időszakon ment át a mentális és táplálkozási zavarai miatt, erről az Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me című önéletrajzi könyvében vallott. A To the Bone című 2017-es filmjében részben a saját tapasztalatai nyomán játszotta el egy anorexiás lány történetét.

Újságíróként dolgozott

Sokáig nem színész, hanem újságíró szeretett volna lenni, sőt el is kezdte ezt a pályát. Egyetemen is újságírást tanult, és olyan lapokba írt cikkeket, mint az Elle Girl, a Teen Vogue, vagy a Los Angeles Times. Tévériporterként is dolgozott, de aztán mégis megadta magát a színészet csábításának.

Vesztett és nyert is Hófehérke szerepével

A mozifilmes bemutatkozását A szív bajnokai hozta el, amiben Sandra Bullock lányát játszotta. Ezután versenyben volt a Hófehér és a vadász főszerepért, de azt Kristen Stewart kapta meg helyette. Később viszont mégis eljátszhatta Hófehérkét a Tükröm, tükrömben, ami világszerte ismertté is tette.

Ő az új Audrey Hepburn

A befutása után elkezdték őt a klasszikus filmcsillag Audrey Hepburn utódjaként emlegetni. A szembetűnő külső hasonlóság (hangsúlyos szemöldök, törékeny alkat, őzikés báj) mellett ebben az is szerepet játszott, hogy Lily Collins szintén főként a romantikus filmek üdvöskéjeként tündököl.

Egy másik sztárgyerek oldalán találta meg a boldogságot

2019-ben ismerkedett meg a filmrendező Charlie McDowellel, aki hozzá hasonlóan sztárszülők gyermeke: az édesanyja a hollywoodi filmcsillag Mary Steenburgen, az édesapja az angol színészlegenda Malcolm McDowell. Collins és McDowell 2020-ban eljegyezték egymást, 2021 szeptembere óta pedig már házasságban is élnek.

Szeret elmerülni a múltban

Odavan a régi tárgyakért és ruhákért. Komoly gyűjteménnyel is rendelkezik ilyesmiből, és az utazásai során sem mulasztja el soha felkeresni a helyi régiségkereskedéseket és bolhapiacokat.

Kihagyta a tavalyi évet

2023-ban nem mutatták be egyetlen filmjét vagy sorozatát sem, ez azonban nem jelenti azt, hogy pihent volna. Az utóbbi évei nagyrészt az Emily Párizsban című romantikus Netflix-széria jegyében teltek, amiből készül a következő, negyedik évad is, miközben két, már leforgatott mozifilm is bemutatóra vár Collins főszereplésével.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.