Oscar-díj: Mihalek Zsuzsa nyert a legjobb produkciós tervezés kategóriában

Moscow,,Russia,-,January,31,,2019:,Oscar,Gold,Statue,Trophy
Shutterstock/Copyright (c) 2019 Yavdat/Shutterstock. No use without permission. - Yavdat
magyar siker Oscar-gála Oscar-díj Mihalek Zsuzsa
Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.

Az Oscar-szobrot Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át a Dolby Színház színpadán. A legjobb production design kategóriában a production designért felelős munkatárssal megosztva kapja a díjat a berendező. Price és Heath megemlítették Zsuzsát a díj átvételekor, azt mondták, „sajnálják, hogy Zsuzsi nincs ott". 

Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán Jórgosz Lánthimosz rendezésében Magyarországon forgatott Szegény párákat 11 Oscarra jelölték. A film a legjobb jelmeztervezés, a legjobb látványtervezés, a legjobb smink és haj kategóriában győzedelmeskedett, valamint Emma Stone, a film főszereplője a legjobb női főszereplőnek járó elismerést vehette át. 

A Frankenstein-variáció tavaly a velencei filmfesztiválon debütált, ahol a legjobb film és rendezés díját is megkapta.

Mihalek Zsuzsa februárban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját is elnyerte munkájáért.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.