9 érdekesség a 35 éves Lily Jamesről, aki mindig speciális módon ünnepli születésnapját

Lily James
Getty Images - Robino Salvatore
hollywood Lily James születésnap
Az elhunyt édesapja után választott nevet magának, amerikai elnök unokatestvére, nem kedveli a luxuscuccokat, a rosszfiúkat viszont annál jobban. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 35. születésnapját ünneplő filmcsillag, Lily James kapcsán.

Az elhunyt édesapja után választott nevet magának

1989. április 5-én az angliai Esher városában született, Lily Chloe Ninette Thomson néven. Amikor elkezdte a színészi karrierjét, akkor szembesült vele, hogy már dolgozik egy Lily Thomson nevű kolléganő a pályán, ezért aztán művésznevet kellett választania magának. Az édesapja nem sokkal korábban hunyt el, és az ő emlékére vette fel a keresztnevét, a Jamest művész-vezetéknévnek.

Amerikai elnök unokatestvére

Az édesanyja Németországban született egy angol nagyapától és francia nagyanyától. Az édesapja az Egyesült Államokban jött világra egy skót nagyapa és egy amerikai nagyanya gyermekeként. Az utóbbi felmenői között ott szerepel az a Stephen Horton, akinek a húga, Sarah Horton pedig a Bush család egyik őse. Így Lily James a volt amerikai elnök George W. Bush hatod-unokatestvérének számít.

A vérében van a színészet

Az említett amerikai nagymama Helen Horton, aki sikeres színészi karriert mondhatott magáénak főként brit tévésorozatokban, de például ő adta az űrhajót irányítót mesterséges intelligencia hangját is A nyolcadik utas: a Halál kultikus sci-fijében. Lily James édesanyja is színésznőként tevékenykedik, az édesapja pedig zenészi és színészi karriert is magáénak mondhatott.

Gyerekkori álma vált valóra hercegnőként

Mint oly sok kislány, ő is odavolt gyerekkorában a Disney-filmekért és a Disney-hercegnőkért. Az első film, amit látott, a Hófehérke és a hét törpe volt. Így aztán annál nagyobb boldogsággal töltötte el, amikor a 2015-ös, élőszereplős Hamupipőke castingján az egyik mostohatestvér szerepére jelentkezett, de helyette a címszerepet adták neki, így igazi Disney-hercegnő válhatott belőle.

Nem kedveli a luxuscuccokat

Élete első komolyabb színészi gázsijából egy 700 fontos (körülbelül 320 ezer forintos) Chloe luxustáskát vásárolt magának jutalmul. Az egyik barátja viszont megjegyezte, hogy ennyi pénzből Indiába is elrepülhetne, amitől észbe kapott, és inkább visszavitte a táskát.

Speciális módon ünnepli a születésnapját

Imádja a musicaleket, és a fix születésnapi program számára elmenni valamelyik híres darab előadására. A Mamma Miát például ötször látta a különböző születésnapjain, így aztán igazán testhezálló feladatnak bizonyult számára eljátszani Meryl Streep fiatalkori énjét a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba képsorain.

A rosszfiúkat kedveli

2014 és 2019 között az angol színész Matt Smith oldalán élt párkapcsolatban, aki leginkább rosszfiúkat szokott alakítani, legutóbb épp a Sárkányok házában. 2021 óta pedig egy igazi rosszfiúval, a Queens of the Stone Age rockbanda basszusgitárosával alkotnak egy párt, legalábbis az idő nagy részében, mivel igazi viharos, se veled, se nélküled kapcsolatban élnek.

Hatalmas műmelleket kapott

De szerencsére csak egy szerep kedvéért. A kilencvenes évek hírhedt szexszimbólumát és botrányhősét, Pamela Andersont alakította a Pam és Tommy című sorozatban, a szerep kedvéért pedig minden nap négy órát kellett a felkészüléssel töltenie, amíg megkapta a parókáját, a műmelleit, az arcmaszkját, a fogprotézisét és a rajzolt szemöldökét.

Épp elcsípheted a moziban

Jelenleg is játsszák a hazai mozik a legújabb filmjét: a leghíresebb amerikai pankrátorcsaládról szóló, kiváló Vaskaromban neki is drámai szerep jutott. De már leforgatta a Greedy People című bűnügyi komédiát is, amiben egy kis sziget közösségét forgatja fel egy haláleset és egy bőröndnyi talált pénz – és ami szintén idén várható a mozikban.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.