Bankrablásért tartóztatták le a világsztárt

Lenny Kravitz ‘ Blue Electric Light’ Album Launch
NurPhoto via AFP/Eyepix/NurPhoto - NurPhoto via AFP
születésnap Lenny Kravitz zenész
Háborús hős után kapta a nevét, a felesége révén lett híres, magának termeszti az ételt, és épp óriási fellépésre készül egy különleges eseményen. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 60. születésnapját ünneplő sztárzenész, Lenny Kravitz kapcsán.
  • Háborús hős után kapta a nevét

Leonard Albert Kravitz néven született 1964. május 26-án New Yorkban. A keresztnevét a nagybátyja után kapta, aki a koreai háborúban halt hősi halált, miközben egyedül feltartóztatta a kínai kommunista hadsereg egységeit, és így megmentette a bajtársai életét.

  • Kelet-Európához is kötik a gyökerei

A színésznő édesanyja afroamerikai és bahamai származású, a tévés producer édesapja ősei a mai Oroszország és Ukrajna területéről kivándorolt zsidók voltak. A szülei foglalkozása révén hamar belecsöppent a showbusiness és a zene világába és a legkülönfélébb műfajokkal találkozott: gyerekként egyik nap operába vitték, másik nap James Brown-koncertre.

  • A világ egyik leghíresebb gimijébe járt

A Beverly Hills High Schoolban töltötte a középiskolás éveit, ahova rajta kívül olyan hírességek jártak, mint Angelina Jolie, David Schwimmer, Gina Gershon, Rob Reiner, Albert Brooks, vagy Crispin Glover. Nicolas Cage és Slash pedig az osztálytársa is volt, utóbbival később az Always on the Run című dalában együtt is zenéltek.

  • A felesége révén lett híres

A nyolcvanas évek második felében ismerkedett össze Lisa Bonet-val, aki akkor már ismert tévésorozatsztárnak számított. Kravitz ekkoriban még Romeo Blue művésznéven próbált befutni, így a magazinok címlapjára először a párja miatt került. Kravitz első albumairól jó néhány dal született Bonet ihletésére, sőt a Let Love Rule című bemutatkozó lemezén társszerzőként is közreműködött. A legendás házasságuk végül mindössze 6 évig tartott. Kravitz később olyan hírességekkel kezdett szerelmi viszonyt, mint Vanessa Paradis, Adriana Lima és Nicole Kidman, utóbbi kettővel még jegyben is jártak.

  • A lánya hollywoodi sztár lett

Lisa Bonet 1988-ban félmeztelenül pózolt a neves Rolling Stone magazin címlapján, ekkor már 2 hónapos terhesen a Lenny Kravitz-cel közös gyermekükkel. A megszületett kislány a Zoë Kravitz nevet kapta, és azóta hollywoodi sztárszínésznő lett belőle is (Batman, Hatalmas kis hazugságok). 2018-ban Zoë Kravitz újraalkotta az édesanyja egykori címlapfotóját, félmeztelenül pózolva a Rolling Stone elején.

Dom Perignon & Lenny Kravitz: 'Assemblage' Exhibitio
 Zoë és Lenny Kravitz
Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images
  • Olyanra volt képes, mint egyetlen más énekes sem

1999 és 2002 között négy egymást követő alkalommal is elnyerte a Legjobb férfi rockelőadó díjat a legrangosabb zenei elismerésnek számító Grammy-gálán. Ezzel nem csak a kategória valaha volt legsikeresebb zenésze lett, de minden más kategóriát tekintve is páratlan a teljesítménye a férfi énekesek között.

  • Letartóztatták bankrablásért

A Bank Robber Man című dalát arról a meghökkentő incidensről írta, amikor egy miami edzőteremben a rendőrség letartóztatta, és bilincsben vitte el, mert illett rá egy körözött bankrabló személyleírása. Kravitznél nem voltak iratok, és a rendőrök nem hitték el, hogy a világhírű zenésszel van dolguk, hiába volt ott vele a személyi edzője is. A miami rendőrség később bocsánatot kért az esetért.

  • A színészet számára a zenélés ellentéte

Időnként színészként is vállal szerepeket, a legemlékezetesebb közreműködését Az éhezők viadala jelentette a filmvásznon, de felbukkant a Zoolanderben vagy az Ásó, kapa, géppisztolyban is. „Ha zenélek, az teljesen rólam szól: én írom, én éneklem, saját magamat adom elő benne. Ez rendben is van így, de néha felszabadító tud lenni, ha valaki mássá válhatok egy rendező elképzelései alapján.” – mondta erről.

  • Magának termeszti az ételt

Vegán életmódot folytat, azon belül is a nyers vegán étkezést követi a napja nagy részében. Ehhez a saját farmjain termeli meg az ételt, amiből kettőt is birtokol: egyet a Bahamákon, egyet Brazíliában. A nagy nyüzsgést nem kedveli, az ideje nagy részét egy alig pár száz fős faluban található házában tölti.

  • Épp óriási fellépésre készül

A napokban derült ki, hogy ő fogja szolgáltatni a showt a június 1-én megrendezésre kerülő labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő előtt a londoni Wembley stadionban. A világ egyik legnézettebb sporteseménye milliárdokat ültet le a képernyő elé, ami még Kravitz számára is különleges kihívást jelent.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.