párkapcsolat férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bárhogy is szeretnéd, ellenzi az összeköltözést? Hallani sem akarja a "komoly kapcsolat" kifejezést? A te pasid is fél az elköteleződéstől? Kíváncsi vagy, mi okozza a problémát, és arra, hogy érdemes-e futni utána?  




Thinkstock
Thinkstock



Szemmel láthatóan tiltakozik ellene, hogy szorosabbra fűzze a szálakat velünk. Ha nagy ritkán mégis kegyeskedik beszélni az érzéseiről, akkor azt mondja, nem áll még készen arra, hogy családot alapítson. Fél az elköteleződéstől. Aggódik a szabadsága miatt, és azt is gyakran hangoztatja, hogy még nem élt igazán. Ja, és nem szeretne fájdalmat okozni. Bárhogy is próbálja tompítani a mondatok élét, számunkra ezek a kijelentések azt sugallják, valójában nem lát perspektívát ebben a kapcsolatban, nem szeretne plusz energiát fektetni bele, főleg nem akar áldozatot hozni érte. Most arra voltunk kíváncsiak, mi munkál ezekben a férfiakban, mégis mi gátolja őket az elköteleződésben.

1. Saját félelmek

A bizonytalan, szorongó vagy visszahúzódó férfiakkal gyakran megesik, hogy nem érzik magukat elég kompetensnek ahhoz, hogy belevágjanak egy"igazi" kapcsolatba. Attól tartanak, hogy felsülnek majd, nem tudnak megfelelni a férjekkel szemben támasztott elvárásoknak. Közülük mások úgy érezhetik, még a nő mellett is jobb megtartani a két lépés távolságot, és megőrizni maguknak a biztonságos magánszférát.

2. Éretlenség

A férfiak egy része egész egyszerűen nem érzi szükségét, nem is látja különösebb értelmét annak, hogy komoly kapcsolatban éljen. Jobb szeretne bulizni, szabadon eljárni otthonról, randizgatni, de nem megállapodni. Félreértés ne essék, ez a jelenség nem életkorspecifikus. Egyaránt tapasztaljuk huszon-, harminc-, de negyvenéves pasiknál is.

Tipp! Hogy kerülnek Louboutin cipői régi francia festményekre? Kattints a galériáért!


3. Tapasztalatok



Thinkstock
Thinkstock



4. Családmodell

A kisfiú számára az apa az egyik legfontosabb modell. Az ő általa nyújtott minta alapozza meg a férfiszerepről kialakított képét, és határozza meg a párkapcsolatokhoz való viszonyulását is. Ha ez a kisfiú azt látja, hogy a család nem összetartó, hogy az apa ritkán jár haza, kevés érzelmet mutat az anya felé, a kapcsolatuk távolságtartó, akkor felnőve ezek a tapasztalatok visszaköszönhetnek abban, hogy nem mer majd elköteleződni a kapcsolatokban.

5. Amikor tényleg baj van a kapcsolattal

Ha azt tapasztalod, hogy a partnered nem szeretne közelebb kerülni hozzád, akkor az első dolgod, hogy elgondolkodj: milyen is ez a kapcsolat valójában, mindketten jól érzitek-e magatokat benne, valóban összeilletek-e, működhetne-e ez egyáltalán köztetek. Az elköteleződés iránti ellenszenv ugyanis gyakran jelzi azt, hogy baj van a kapcsolattal.

Ha a partnered azt kommunikálja feléd, hogy nem szeretné komolyabbra fordítani a köztetek lévő viszonyt, több fontos feladatod is van. Az első, hogy tisztázd magadban, van-e, és ha igen, hol a hiba a kapcsolatban, miért nem tudtok továbblépni egy magasabb párkapcsolati szint felé, mi állja az útját annak, hogy közös életet építhessetek fel. A másik fontos teendőd, hogy eldöntsd: megéri-e éveket tölteni olyasvalaki mellett, aki kimondva- kimondatlanul is, de elutasítja a közös jövőképet. Ha fontos számodra a kapcsolat, akkor mindenképp megéri próbálkozni, fáradozni, és a "tisztázzuk a dolgokat" jellegű beszélgetésekre energiát szánni - egy ideig. Ha azonban azt érzed, hogy a partner nem mozdítható ebből a pozícióból, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy kilépj-e a mókuskerékből, és esélyt adj végre magadnak egy új, pozitív kilátásokkal kecsegtető párkapcsolat kialakítására.

Tipp! Nem takargatják testüket: a villalakók pucéran. Kattints a galériáért! (+18)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.