párkapcsolat szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy kapcsolat lezárult, hát lezárult. Hisszük mi. Egészen addig, amíg észre nem vesszük, hogy az exünk egészen aktívan munkálkodik azon, hogy megfúrja az aktuális kapcsolatunkat.

Thinkstock
Thinkstock

A tapasztalatok azt mutatják, hogy - tisztelet a szerencsés kivételeknek- a szakítás mindig, mindkét fél számára fájdalmas élményt jelent. Az elválás traumáját ugyanis a kapcsolatból kilépő és a cserbenhagyott társ egyaránt megszenvedi. Sokáig nem találják a helyüket egymás nélkül, hiányolják a megszokott érintést, a másik társaságát, és siratják a közös emlékeket. A továbblépést választó partner persze nagy eséllyel könnyebben túljut a szakításon, és az új szerelmet is könnyebben megtalálja. Az elhagyott expartnerekkel ezzel szemben gyakran megesik, hogy hónapokig, évekig nem térnek magukhoz ettől az érzelmi pofontól. Ők gyakran és nagyobb eséllyel sérülnek a szakítástól, sokan közülük depresszívvé, bizonytalanná és akár az ellenkező nemmel szemben is bizalmatlanná válhatnak. Hogy az expartner hogyan vészeli át ezeket a magányos hónapokat, az függ a kapcsolat minőségétől, az elhagyó fél hozzáállásától, a szakítás fair kivitelezés módjától, de a társas és érzelmi intelligencia fokától is. Vannak, akik sikeresen feldolgozzák az esetet, hosszas munkával ugyan, de békésen beletörődnek a szakításba, míg mások magukba süppedve őrlődnek hosszú éveken át. Szép számmal vannak olyanok is, akik annyit rágódnak ezen a frusztrációs élményen, hogy a végén egészen belehergelik magukat a csalódásba. Ők azok, akik hajlandóak mindent megtenni, hogy pokollá tegyék az őket elhagyó "kedves" életét. Egyik közkedvelt módszerük például, hogy igyekeznek ízzé-porrá zúzni az őket elhagyó mumus jelenlegi párkapcsolatát. Kíváncsi vagy, legszívesebben milyen eszközökkel dolgoznak?

Ezt látni kell! A világ legcsúnyább menyasszonya képgalériánkban. Katt ide!


1. Zaklatás



2. Agresszivitás





Thinkstock
Thinkstock

3. Indirekt agresszió

Nem rendez jelenetet, látszólag szépen, nyugodtan viseli, hogy elhagytad. A hátad mögött pedig olyan rosszindulatú pletykákat terjeszt, amiket egyenesen a szerelmed fülébe juttathat. Azt meséli, hogy még "összejártok", mert vele jobb a szex, hogy tud róla, hogy máris megcsalod a kedvesed, vagy hogy neki bizalmasan elmesélted, hogy csak kihasználod a jelenlegi partnered.

Tipp! Bemutatkoztak az X-Faktor döntősei. Kattints a galériáért!


4. Barátság



5. Get-you-back-effektus

Elég egy gyenge pillanat, amikor a kedves ex épp kéznél van, meghallgat téged, megvigasztal, nosztalgiázik veled, mélyen a szemedbe néz és elmeséli, hogy azóta is folyton csak rád gondol. Másnap, amíg te azt próbálod kibogozni, hogyan is kerültél az ágyába, a jelenlegi partnered már csomagol, hiszen reggel kapott egy mailt, képcsatolmánnyal.

Szólj hozzá: X-Faktor 2011 - Ki lesz a győztes?



Thinkstock
Thinkstock

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




Tipp! Különleges ékszerek magyar tervezőktől. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.