Budapest Jazz Orchestra halál Kozma Orsi Budapest Bár tragikus hirtelenség Tony Lakatos Tóth Vera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Vera, a Budapest Bár zenészei, Kozma Orsi és Király Viktor is megrendülését fejezte ki a hétvégén balesetben elhunyt kiváló dzsessz-zenész, Mohay András halálának kapcsán.

2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, amelyben elhunyt, Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra zenekar dobosa. A zenész éppen menteni akarta a szalagkorlátnak ütköző autó utasait, amikor egy kocsi halálra gázolta.

Forrás: facebook/Budapest Jazz Orchestra

„Az M3-as autópályán tartottunk hazafelé. Amikor láttuk, hogy a leállósávban 3 autó áll vészvillogóval. A buszunk sofőrje a látottak miatt sávot váltott és akkor észrevettük, hogy ott van egy kivilágítatlan roncs az út közepén és három ember áll körülötte, ekkor már nem volt esély elkerülni az ütközést" – magyarázta a történteket a Budapest Jazz Orchestra együttes vezetője a Fókuszban.

A zenész halála után többen is részvétüket fejezték ki:

„Köszönöm, hogy együtt fejlődhettünk és köszönöm, hogy egy páratlan tehetségű és szerénységű jazz dobost ismerhettem meg személyedben! Kevesebb lett a világ, nagyon mély fájdalommal és még egyelőre háborgó szívvel veszek Tőled örök búcsút, kívánok jó utat és sok égi muzsikaszót a Túlvilági életedhez! Megtanítottál még jobban értékelni amim van, és mindig nagyon hálás leszek Neked ezért. Nyugodj Békében" – írta Tóth Vera közösségi oldalán.

„Nagyon intenzív, koncertekkel teli hétvégénket beárnyékolta egy zenésztársunk halála. Ott voltunk a kocsisorban, kb. 20 kocsival hátrább a baleset mögött, számos kelet-magyarországi koncertről hazainduló zenekarral együtt. Két óra várakozás után derült ki számunkra, hogy a baleset " egy halottja" - így emlegette ugyanis a hirtelen kialakuló autópálya "hírcsatorna" - Mohay András, a kitűnő jazz dobos volt, és hogy a balesetben több zenésztársunk sérüléseket szenvedett. Már világosban értünk haza, és azzal vigasztaltuk egymást, hogy csak rémálom volt, ami történt. Sajnos nem - Mohay András már az angyaloknak játszik. Mélységesen megrendítettek bennünket a történtek, őszinte részvétünk a családnak, a barátainak és annak a rengeteg zenésznek, akikkel András együtt zenélt az évek folyamán" – olvasható a Budapest Bár együttes oldalán.

Tony Lakatos a Fókuszban a következőket mondta: „Teljes sokkot kaptam! András halála az egész európai jazz életnek egy óriási veszteség".

Kozma Orsi pedig rövid velős búcsút írt a facebook: „Drága Andris, nyugodj békében!"

Király Viktor egy fekete képpel és "R.I.P. Mohay András!" kiírással búcsúzott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.