A magyarok fele nem tud szelfizés nélkül élni

Forrás: Thinkstock -
szelfibot fénykép fotózás fotó szelfi telefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár csak átmeneti divathóbort, akár felesleges magamutogatás, tény: a magyarok csaknem fele imádja az önfotókat, és rendszeresen készít is magáról.

Megosztja a magyarokat a szelfizés - derül ki a Samsung Selfie Guide kampány keretében készült kutatásból.

Forrás: Thinkstock

Közel kétharmaduk átmeneti divathóbortnak gondolja, ugyanennyien pedig felesleges magamutogatásnak, ennek ellenére a magyarok 46 %-a szokott önfotót készíteni magáról. Nem csupán a fiatalok körében hódít a szelfizés: az 50 és 75 év közöttiek negyede is szokta önmagát fotózni.

A kutatásból az is kiderül, hogy a budapestiek (51 %) magamutogatóbbak a vidékiekhez (39 %), a nők (51 %) pedig a férfiakhoz képest (41 %). Képeit a szelfizők közel egyötöde szánja a Facebookra, ami 18-39 évesekre ugyanúgy jellemző, mint a 50-75 éves korosztályra.

Az Instagram viszont egyértelműen a legfiatalabbak körében népszerű, a 18-29 évesek 7%-a tölti fel ide képeit (míg az összes válaszadó körében 3% ez az arány).

Így készül a tökéletes szelfi

Szívesen csatlakoznál a világsztárokhoz és a menő ismerőseidhez, akik úton-útfélen magukat fotózzák, a jól sikerült képeket pedig rendszeresen megosztják a közösségi oldalon? Készítsd el magadról a tökéletes selfie-t profi módon –itt eláruljuk, hogyan kezdj hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.