Som Lajos: "Mozgássérült lettem, alig bírok lépcsőn felmenni a harmadik emeletre"

ellátás Piramis börtönbüntetés mozgássérült rezsi egészség Som Lajos születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Som Lajosnak nem telt éppen vidáman 68. születésnapja csütörtökön. A Piramis egykori basszusgitárosa ugyanis nagyon nehéz helyzetbe került.

Két napja ugyanis lejárt a költségmentességi haladéka, amelyet a XIII. kerületi önkormányzattól kapott, hogy erre az időre az idősek átmeneti otthonában lehessen – írja a Bors.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár a megromlott egészségű zenésznek a VIII. kerületben van egy önkormányzati lakása, a 2012. novemberben ellene elkövetett rablótámadás óta képtelen használni. „Mozgássérült lettem, alig bírok lépcsőn felmenni a harmadik emeletre” – foglalta össze a zenész, akinek támadója, Sz. Tibor – aki a lépcsőről lelökte, és kifosztotta – néhány hete öt és fél éves börtönbüntetésre ítélték.

„Köszönöm az érdeklődést, de nem tudom, hogy lesz tovább – folytatta Som. – Egy kis lakás rezsiköltségét ki tudom gazdálkodni a 47 500 forintos nyugdíjamból, és abból a pár ezerből, ami hónapokra levetítve a jogdíjakból összejön, hiszen a VIII. kerületi lakásom fenntartási költségét azóta is fizetem. Csakhogy mostantól itt, az angyalföldi otthonban is fizetnem kell, méghozzá havi 98 ezret! Ha kerületi lakos lennék, csak a nyugdíjam 60 százalékát, azaz 28 500 forintot vonnának le tőlem ezen a helyen. Már ez is jó lenne, bár így egy lakást már nem tudnék fenntartani, akármilyen kicsi is lenne a rezsije. Reménykedem, hogy a két önkormányzat meg fog egyezni egymással egy lakáscserében” – vázolta fel a menekülési útvonalat a végsőkig elkeseredett zenész.

Gesztesi Máté: "Édesapám állapotáról nem szeretnék semmit mondani"http://www.life.hu/sztarok/20151002-gesztesi-karoly-helyett-fia-mate-ugrott-be-a-karinthy-szinhaz-csalogany-csalad-cimu-darabjaba.htmlAhogy már megírtuk, a minap Gesztesi Károly helyett fia, Máté ugrott be a Karinthy Színház Csalogány család című darabjába. Úgy tűnik, nem az volt az utolsó eset. TV + Sztárok--Celebjeink sötétebbek, mint azt gondolnánk: Íme az Ezek megőrültek! válogatott butaságaihttp://www.life.hu/sztarok/20151001-ujabb-bakik-es-butasagok-a-tv2-ezek-megorultek-musoraban.htmlEgy újabb nap, egy újabb adás a TV2 Ezek megőrültek! műsorából. Íme a bizonyíték, hogy bizony rengeteg baromság belefér a műsoridőbe.TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoKirály Viktor: Hatalmas rizikót vállaltam!http://www.life.hu/sztarok/20151001-kiraly-viktor-vallomasa-hatalmas-rizikot-vallalt-az-amerika-the-voiceban-valo-szereplessel.htmlKirály Viktor néhány hete jelentette be, hogy elindult az amerikai The Voice tehetségkutatón, ahol sikerült bejutnia a műsorba. Pillanatok alatt közismert lett Amerikában, és itthon is csak gratulációkat kap. TV + SztárokOrigoKozso kétszer sírta el magát interjú közbenhttp://www.life.hu/sztarok/20151001-kozso-enekes-ketszer-sirta-el-magat-a-hajdu-peternek-adott-interju-kozben.htmlHajdú Péter műsorában vendégeskedett Kozso, aki sokszor elérzékenyült az interjú közben. TV + SztárokAngelina Jolie kisfia a mai napig tartja a kapcsolatot egy magyar kislánnyalhttp://www.life.hu/sztarok/20151001-angelina-jolie-es-brad-pitt-kisfia-maddox-a-mai-napig-tartja-a-kapcsolatot-egy-magyar-kislannyal.htmlMagyar kispajtása van Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekének, egy budapesti kislány, akivel Maddox együtt járt iskolába a fővárosban. TV + SztárokAFP"Nem tudom, hány nővel voltam eddig" - Újabb szexi pasi az Éjjel-nappal Budapestbenhttp://www.life.hu/sztarok/20151001-enb-roland-ujabb-szexi-pasi-az-ejjel-nappal-budapestben.htmlÚj szereplő érkezett az Éjjel-nappal Budapest gárdájába. Nem kellett csalódnunk, ismét szép látványt nyújtó fiúval bővült a csapat. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.