Király Viktor: Hatalmas rizikót vállaltam!

család The Voice karrier rizikó Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Király Viktor néhány hete jelentette be, hogy elindult az amerikai The Voice tehetségkutatón, ahol sikerült bejutnia a műsorba. Pillanatok alatt közismert lett Amerikában, és itthon is csak gratulációkat kap.

A The Voice mind a négy zsűritagja, Gwen Stefani, Adam Levine, Pharell Williams és Blake Shelton is megfordult a legnépszerűbb tengerentúli tehetségkutató „ vak meghallgatásán”, jelezve ezzel, hogy szeretné Viktort a csapatában tudni.

Hogyan tudtad hónapokon át megőrizni a titkot, hogy bejutottál ebbe a közkedvelt tehetségkutató műsorba?

Muszáj volt megőriznem, erről nem lehetett beszélni, ezt Amerikában nagyon komolyan veszik. Komoly szerződéseket íratnak alá, nagy pénzekről, kötbérről van szó, ha elfecseged.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Hogy emlékszel vissza a meghallgatásra, milyen volt?

A „vak meghallgatás” extra nagy izgalommal járt. Általában, ha egy műsorban fellépsz a színpadra, ott nemcsak a hang számít, hanem a kinézet, a fénytechnika, a mozgás és még egy sor olyan dolog, ami feldobja a produkciódat. De itt kizárólag a hangról szólt minden. Többen ezért nem jutottak tovább, mert elkezdtek show-műsort csinálni, belelihegtek az éneklésbe vagy táncoltak. Ez a felállás mindenkinek újdonságnak számított. A szobatársam a vak meghallgatásig számomra csak egy ír énekes volt, ráadásul az egyetlen külföldi, aki zöldkártyával tudott szerepelni. Őt 2000-ben Angliában a Megasztár győztesének kiáltották ki. Ő is olyan típus, aki mindig mozog és ugrál. Itt ezt meg kellett változtatnia, hogy továbbjusson. A legérdekesebb az volt, amikor elkezdtünk videókat nézni, kiderült, hogy mindketten ugyanazzal a Joe Cocker-dallal, a You Are So Beautiful-lal nyertük meg a döntőt.

Amerikában is szükség van valami különleges háttértörténetre, hogy még jobban odafigyeljenek rád?

Igen, a kerek és különleges élettörténet mindig érdekes, a mi családunké pedig ilyen. A zenész házaspár elindult Amerikába, gyerekeik születtek, az asszony megbetegedett, és ezért hazaköltöztek Magyarországra. A bemutatkozó kisfilmemben hangsúlyoztam, hogy nekem két hazám van. Amerikában születtem, és számomra drasztikus váltás volt, hogy anyukám betegsége miatt gyerekfejjel átjöttünk Európába, kiszakítottak a megszokott amerikai életünkből. Amikor ideköltöztem, megtapasztaltam, hogy valójában nekem két otthonom van.

Te gondoltad, hogy mind a négy szék hátrafordul a produkciód után?

Én csak egy székre gondoltam, végül mind a négy megfordult. Gwen Stefani, Adam Levine, Pharell Williams és Blake Shelton négyeséből álló zsűri minden egyes tagjának tetszett a produkcióm, végül a nekem elsőként bizalmat szavazó Adam Levine-t és csapatát választottam mentoromnak.

A családod a háttérben szurkolt...

Apám, aki itthon a menedzserem is, mindig nagyon kritikus velem. Amikor kijött a vak meghallgatás előtt, talán életében először inkább aggódó apa volt, mintsem céltudatos menedzser. Biztatott, hogy akkor sincs semmi baj, ha nem sikerül.

Linda nevezett be a műsorba, de ezzel nagy rizikót vállaltál.

A műsor riportere döbbentett rá arra, micsoda rizikót vállaltam. Megijedtem, mi van akkor, ha nem fordulnak meg? Ha egy Amerikában kevésbé ismert énekes jelentkezik, és nem jut be a műsorba, nem veszít semmit. De én mit kaptam volna itthon, ha nem sikerül?

Mindenki nagyon örül a sikerednek.

Tegnap volt egy telefonos nemzetközi sajtótájékoztatóm. Elárulom, volt bennem némi félelem, nem tudtam, hogy hogyan fogad a nemzetközi sajtó. De mindenki pozitívan fogadott, és mellettem áll, örülnek a sikeremnek. Őszinte az emberek támogatása. Jó olyan kommenteket olvasni, hogy

„Köszönjük Viktor, büszke vagyok, hogy magyar vagyok, és ez miattad van”.

Szerinted Amerikában nehezebb lesz karriert csinálni, mint itthon?

Itthon sem volt könnyű, a Megasztár után újra kellett építeni a karrieremet, hogy ne csak a verseny győzteseként emlegessenek. Amikor Amerikában majd megismernek, akkor ott is ugyanazokat a szabályokat kell követnem, mint itthon. Dolgozni kell érte, hogy ne maradjon rajtam örökre a tehetségkutató nyertese címke. A te döntésed, mit kezdesz magaddal.

Mi a különbség a magyar Megasztár és az amerikai The Voice között?

Az adás ugyanaz, a mentalitás más. Hihetetlenül pozitívan állnak mindenhez. Nincs negativitás a műsorban, ami hatalmas előny, a felhozatal zseniális, nincs gyenge láncszem.

Tudnak róla, hogy van saját sikeres dalod is Magyarországon?

Tisztában vannak a hazai karrieremmel, de ilyen nemcsak nekem van, hanem több indulónak is. Ez itt nem előny, hisz csak itthon van követőtáborom. Az amerikai indulóknak már jelentős rajongótáboruk lehet. A szereplésem után a közösségi média felrobbant, egyik napról a másikra több százezret ugrott a nézettsége. Tegnap 240 ezer volt a követőim száma, ma reggel már 500 ezer.

Linda nevezett be a műsorba, és a családban most te kerültél előtérbe..

Linda volt, aki először ért el páratlan sikereket Amerikában, de ő nem látványosan, a TV előtt. Ő a szakmában közismert és sikeres. Bármerre is mozdít majd el a karrierem, Lindával továbbra is együtt fogok dolgozni. Hamarosan koncertezni indulunk Amerikába, ez nem a verseny része. Azt még nem tudom, hogy mikor kell a következő megmérettetésre, a párbajra visszautaznom. Utána még egy forduló várna rám, és csak ezután kerülnék be az élő adásba. Remélem, sikerül az amerikai álom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.