Dolly bevezette Csobot Adélt az ötvenes évek rejtelmeibe

Dolly Csobot Adél Sztárban sztár Dolly roll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csobot Adél még tervben sem volt, amikor 35 éve Dolly már sikerre vitte a Sztárban sztár vasárnapi adásában színpadra kerülő slágerét. Adélnek ez a korszak maga a történelem, ezért Dolly személyesen vezette be őt az akkori zenei élet rejtelmeibe.

Csobot Adél egy testhezálló feladatot kapott a héten, ugyanis a Dolly Roll legendás énekesnőjét, Dollyt kell színpadra állítania. A barna haj, barna szem stimmel, de az 50-es évek tipikus éneklési módját, a rekesztést bizony el kellett sajátítania.

Mi az a rekesztés?

A rekesztés egy igen nehezen elsajátítható mûvelet. A lényege egyszerûen a hangerõ gyors és egyenletes változtatása, melyet a torok és a tüdõ intenzív használatával érhetünk el. Tehát egy hang nem tisztán kiéneklését jelenti.

"Inkább baráti találkozónak, mint felkészítésnek mondhatnám Dolly és Adél találkozását, akik nem ismerték személyesen egymást. Dolly a régi videoklipből megmutatott Adélnak pár műhelyfogást, a mozgást, énekelést, a korszak jellegzetes éneklési technikáját. Adél kapott egy kis tüll sálat, amit Dolly a hungáriás időkben viselt, és egy rózsaszín szemüveget, hogy eredeti kellékekkel is feldobja az öltözködését. Dolly hangsúlyozta, hogy önmagát adja, a szívéből jöjjön, amit előad, mert teljesen leutánozni őt bizony nem lehet” – árult el titkokat a találkozóról Kékesi Zoltán, az együttes egykori gitárosa.

Forrás: Tv2

Egy könnyen előadható, szerelmi rock’ n' roll nótát fog Adél énekelni, ami 1980-ben lett felvéve. Azon nevettünk, hogy még meg sem tervezték Adélt, amikor készült az ötvenes évek slágere, ami egy más világban született. Amikor találkoztunk, már megtanulta a dalt, csak a rekesztést kellett elmagyarázni neki, hogyan is kell csinálni. Ez a szám éneklésének titka, és miután ő nem élte ezt a korszakot át, megtanítottuk rá" – tette hozzá a zenész.

Dolly és Wanda Jackson

Dolly Brenda Leetől és Wanda Jackson amerikai énekestől tanulta a dalokat, utóbbi az 1950-es és 1960-as évek egyik első népszerű női rockabilly énekese és úttörő rock and roll művésze volt. A Grammy-díjas Wanda 1992-ben eljött Budapestre, és egy közös dalt énekelt fel Dollyval. Dolly írt hozzá magyar szöveget, és felváltva énekeltek a két nyelven. Ennek a dalnak az is a különlegessége, hogy pár hónappal később volt a szovjet hadsereg kivonulása az országból, búcsúként ezt a dalt játszották 100 ezer ember előtt.

Charlie füstös hangja vajon kifog Gáspár Lacin?http://www.life.hu/sztarok/20151113-charlie-fustos-hangja-vajon-kifog-gaspar-lacin-a-sztarban-sztarban-dohanyozni-kezdett.htmlGáspár Laci a vasárnapi Sztárban sztárban két rendkívüli énekes bőrébe bújik; Donna Summert és a magyar énekest, Charlie-t fogja utánozni. Érdekes, de nem a diszkókirálynő megszemélyesítése fogott ki rajta, hanem a magyar előadóművész jellegzetesen rekedt hangja. TV + Sztárok--Minden erejével szilikonmelleit védte Baukó Éva - Videóhttp://www.life.hu/sztarok/20151115-bauko-eva-az-edes-eletben-minden-erejevel-szilikonmelleit-vedte.htmlSikoltozva markolászta szilikonmelleit Baukó Éva, így próbálta védeni őket VV Lacitól, aki kravmagázni tanította. TV + SztárokOrigoKirály Viktor: "Nem szerettem volna már tovább versenyezni"http://www.life.hu/sztarok/20151115-kiraly-viktor-nem-szeretett-volna-mar-tovabb-versenyezni-a-the-voiceban.htmlIgazán meglepően nyilatkozott kieséséről Király Viktor, aki elárulta: egyáltalán nem bánja, hogy számára befejeződött a The Voice. TV + Sztárok--Sosem látott fiatalkori kép került elő Madonnáról - Megdöbbentő fotó!http://www.life.hu/sztarok/20151114-madonna-fiatalkori-kepet-osztott-meg-magarol.htmlAkár egy kisfiú, úgy fest azon a fiatalkori képen Madonna, melyet Instagram oldalán osztott meg rajongóival. TV + Sztárok--Íme Cinthya Dictator esküvői hintójahttp://www.life.hu/sztarok/20151113-cinthya-dictator-fotoslany-eskuvoi-hintot-villantott-indiaban-es-noi-john-lennon-lett.htmlA fotóslány éppen Indiában kalandozik, ahol női John Lennonnak öltözve egy nem mindennapi menyasszonyi kellék előtt pózolt. TV + Sztárok--Elképesztően dögös! Így még biztosan nem láttad az 51 éves Keresztes Ildikóthttp://www.life.hu/sztarok/20151113-keresztes-ildikorol-elkepeszto-dogos-kep-keszult.htmlEgy szál fűzőre vetkőzött Nánási Pál kamerája előtt a magyar énekesnő, aki simán letagadhat jó néhány évet a korából. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.