Elő a borotvával! Sztárok, akik kopaszok lettek

Forrás: Youtube -
haj Natalie Portman filmszerep Tilda Swinton Demi Moore Cate Blanchett Sigourney Weaver
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a külsejükre bármennyit hajlandóak áldozni, az igazi "szerelem" akkor is a munka marad számukra. Ezért nem is olyan meglepő, ha ezek a sztárok egy-egy forgatás kedvéért megszabadultak a szépséges hajkoronájuktól.

Cate Blanchett

A gyilkosok is a mennyországba mennek – ez volt a címe annak a filmnek, aminek kedvéért a sztár megvált addigi szőke tincseitől. Bár a produkció 2002-ben készült, Blanchett azóta sem váltott hosszú hajra. "Olyan felszabadító volt, amikor leborotválták a fejem. Bár egy filmszerep kedvéért tettem, korábban máskor is megcsináltam: az iskolás éveimben például ez egyfajta lázadás volt" – nyilatkozta az akkor 43 éves Golden Globe-díjas ausztrál színésznő a Female Firstnek.

Cate Blanchett haját A gyilkosok is a mennyországba mennek című filmben borotválták le Forrás: Youtube

Natalie Portman

A törékeny sztárt 2005-ben a V mint vérbosszú című thrillerben fosztották meg gyönyörű tincseitől – szintén a kamerák előtt. Az ultrarövid frizura nem sokáig maradt; hamarosan újra hosszú hajjal járkált a vörös szőnyegen. Későbbi interjúk arra mutattak rá, hogy lelki érésének egy jelentős állomása volt, amikor túl tudott lépni női hiúságán.

Natalie Portmant a V mint vérbosszú című thrillerben fosztották meg gyönyörű tincseitől – szintén a kamerák előtt Forrás: AFP

Tilda Swinton

Az Oscar-díjas, BAFTA-díjas, SAG-jelölt és többszörös Golden Globe-jelölt angol színésznő karrierjének egyik "legnehezebb" döntését hozhatta meg, amikor 2016-ban a Doctor Strange című akciófilm kedvéért leborotváltatta a fejét. Bár Swinton mindig is szeretett átváltozni egy-egy szerep kedvéért, ez a változás mégis felbolygatta Hollywoodot.

Tilda Swinton a Doctor Strange című akciófilm kedvéért borotváltatta le a fejét Forrás: Youtube

Rose McGowan

Rose McGowan a mai napig nem árulta el, miért szabadult meg hajkoronájától Forrás: Instagram/Rose McGowan

Olivia Cooke

A fiatal színésznő egy rákkal küzdő tini szerepének a kedvéért vágatta le a haját. Mint később kiderült, az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című film sztárjának felajánlották, hogy csak egy parókát kell húznia, Olivia mégis a kopaszság mellett döntött. A 23 éves sztár döntését később mind a szakma, mind a rajongói nagyra tartották.

Olivia Cooke egy rákkal küzdő tini szerepének a kedvéért vágatta le a haját Forrás: Youtube

És kik vállalták még be?

Hollywoodban rengeteg színésznő és énekesnő próbálta ki a rövid hajat, és néhányan még az egészen rövid tüsit, sőt, a kopaszságot is bevállalták. Sokaknak ráadásul elképesztően dögösen állt ez az extrém megoldás. Most bemutatjuk, nekünk ki a kedvencünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.