Hamarosan startol A Dal: Ők lépnek fel a ma esti adásban

Forrás: Andres Putting -
A Dal 2017 Eurovíziós Dalfesztivál A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közmédia hatrészes élő showműsorában a Duna TV-n harminc dal és előadó lesz látható és hallható, közülük január 13-án, szombaton este az első adásban tíz.

A Dal 2017 első válogatóján lép színpadra Karcok című dalával Benji. Most szombaton mutatja be Glory című dalát Calidora, Csondor Kata dalának címe Create, de elhangzik továbbá Henderson Dávidtól a White Shadows, a Leander Killstől az Élet, a Rocktenorstól az Ősz, a Roma Soultól a Nyitva a ház, Singh Vikitől a Rain, a Spoon21-től a Deák, és a The Wings Mint a hurrikán című dala.

Henderson Dávid Forrás: facebook.com/officialhendersondavid

Az idei dalválasztó műsorsorozat zsűrijében Zséda (Zsédenyi Adrienn) többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes szerepel.

Az MTVA sajtóirodájának közlése szerint A Dal első élő válogatójának vendége a Margaret Island együttes lesz, amely új albuma egyik dalának televíziós premierjét tartja a showban. Az ötödik zsűritag 2017-ben is a közönség.

Margaret Island zenekar 2015-ben Forrás: Margaret Island

A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal és előadó kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat a kedvenc produkció kódjának elküldésével.

A Dal 2017 két műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente, akik egész nap nagyon készültek az esti élő show-ra.

#próba #adal2017 #adalamitdudolsz #dunatv

Tatár Csilla (@csillatatar) által közzétett fénykép,

A második válogatót január 21-én, a harmadikat január 28-án szombaton rendezik. A három adásból hat-hat dal, összesen 18 kerül a két elődöntőbe, amelyeket február 4-én és 11-én rendeznek. A február 18-i döntőbe nyolc (a két elődöntőből négy-négy) dal jut. A fináléban elhangzó nyolc dal közül a zsűri választja ki a legjobb négy produkciót, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között ukrán fővárosban, Kijevben.

Freddie 2016-ban Stockhomban Forrás: Andres Putting

Az idei műsorban - akárcsak tavaly - díjazzák a legjobb dalszöveget (a tíztagú előzsűri, valamint a nézők online szavazatai alapján adják át) és kiválasztják a műsor felfedezettjét (a zsűri ítéli oda). Az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

A akusztikus hangfelvételeket a Petőfi Rádió játssza le, a videók A Dal 2017 hivatalos oldalán lesznek elérhetők, a szavazás az első elődöntő dalainak elhangzása után indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.