Kiderült Zoltán Erika elmaradt koncertjének oka

Forrás: Facebook/Zoltán Erika -
Zoltán Erika koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zoltán Erika várva várt koncertje elmaradt. Erről az esemény előtti estén tájékoztatták a rajongókat. A sztár kikészült az idegességtől, a rajongók pedig válaszokra vártak. Kiderült, miért nem kerülhetett sor a rendezvényre...

Zoltán Erika március 11-i koncertje elmaradt. Eddig csak annyit tudhattunk, hogy a sztár hibáján kívül fújták le a rendezvényt, most viszont végre megszólalt a katasztrófavédelem is,

kiderült, miért kellett elnapolni a várt koncertet.

Zoltán Erika a változókorról és fogyásáról vallott dr. life Forrás: Facebook/Zoltán Erika

"A West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvények működésére vonatkozó jogszabályt. Az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III.8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani. A katasztrófavédelem területi szerve, jelen esetben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendelet értelmében szakhatóságként jár el, állásfoglalást ad az illetékes jegyző, vagyis a kerületi önkormányzat hatósági osztályának. Az állásfoglalás kiadásakor minden esetben a rendezvényre látogatók biztonsága az elsődleges szempont.

A március 11-én elmaradt koncert előtt – a kerületi polgármesteri hivatal megkeresésére – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékes szervezeti egysége megvizsgálta a bemutatott dokumentációt, 2017. január 12-én pedig helyszíni ellenőrzést tartott. A szakhatósági állásfoglalás január 13-án született meg arról, hogy a hozzájárulás alapvető feltételek – nem volt biztonsági terv, kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni – hiányában nem adható meg. Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a rendezvényig nem szüntette meg. Mindezek alapján az engedélyező hatóság határozatában nem járult hozzá a rendezvény megtartásához"- állt a közleményben, írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.