Compact Disco Schobert Norbert per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok évnyi pereskedés után a bíróság kimondta, hogy Schobert Norbert nem követett el jogsértést.

A CLS kiadó polgári peres keresetet indított másodrendű alperesként Schobert Norbert magánszemély ellen, jogosulatlan felhasználás miatt. A múlt héten a bíróság kimondta, hogy Norbi nem követett el jogsértést, sőt a CLS kiadót kötelezték a perköltség kifizetésére. Korábban már Rubint Réka jogerősen nyert ugyanebben az ügyben.

Schobert Norbi per nyert a Compact Disco kiadója ellen Forrás: Schobert Norbert

Évekkel ezelőtt „Személyi edződ Rubint Réka: Add újra önmagad" címmel megjelent DVD-n, a CLS által kiadott Compact Disco zenekar egyik dalából 50 mp hangzott el. Akkor a kiadó beperelte Rékát és Norbit magánszemélyként, mivel szerintük jogosulatlanul használtak a „Fly or Dive" című dalukból részletet. Akkor azt mondták, hogy egy sláger reklámcélú felhasználása 100.000-500.000 forint között van (ha összeadjuk a felhasznált dalrészleteket, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj).

A bíróság most szeptemberi ítélete szerint a CLS Kiadó pert vesztett Schobert Norbert magánszemély ellen, ezért köteles a perköltséget megfizetni, azaz 317.500 forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.