Bántalmazta diákjait a hetesi tornatanár: felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole -
verés diák tanár bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszületett az ítélet a Somogy megyei tornatanár ügyében, aki diákok bántalmazása miatt állt bíróság elé: több gyereket megvert, egyiküknek pedig párnát szorított a fejére.

Az 53 éves hetesi tanár ellen bejelentést tettek, méghozzá névtelenül. Feltehetően egyik kollégája jelentette fel, amelynek nyomán vizsgálat indult a tanár ellen. A vádirat szerint a férfi – aki napközisként és helyettesítő tornatanárként dolgozott - többször is bántalmazta 2014 és 2017 között a rábízott diákokat. A Kaposvári járásbíróságon hosszan sorolták, miket követett el diákjai ellen.

Több diákot megvert a tanár - Képünk illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Naplóval és munkafüzettel csapkodta a rendetlenkedő gyerekeket, az egyik diákot tarkón ütötte, akinek a feje az asztalon koppant. Egy másik gyerek a az ablaknak rúgta a gumilabdát, őt a bordásfalhoz szorította, mást pedig

rúddal ütött hátba, mert nem tudta elvégezni a tornagyakorlatot.

A férfi az Erzsébet-táborban is dolgozott, ott az egyik fiút meggyanúsította azzal, hogy megrongálta a faházat, ezért párnát szorított a fejére. A tanár sosem ismerte be tettét, de az ítéletet elfogadta. Egy év öt hónap börtönbüntetést kapott, amit egy év hat hónapra felfüggesztettek, másfél évre pedig eltiltották a tanítástól. A Ripost úgy tudja, hogy ennek ellenére sok diák szerette a tanárt, mert ő legalább foglalkozott velük. Mások szerint is a tanításnak szentelte életét, de azt is tartják, hogy egy tanár nem bánthatja a diákokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.