Fülöp herceget okolják Cecília hercegnő haláláért

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Kate Green -
halál királyi család Fülöp herceg Cecília hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolgok kerültek napvilágra a királyi család életével foglalkozó sorozat egyik epizódjából: állítólag Fülöp herceget okolják a nővére haláláért. 

A Netflixen futó The Crown/ A korona című sorozat többnyire Erzsébet királynő életével foglalkozik, de a királyi család többi tagja is rendszeresen terítéken van. Ezúttal Fülöp herceg került megemlítésre, ráadásul nem is akármilyen formában:

A herceget egész életében kÍsérti a nővére, Cecília halála, aki 1937-ben veszítette életét. A 8 hónapos várandós kismama éppen Németországból utazott Londonba, mikor a repülője lezuhant.

A sorozatban elhangzott állítások egyáltalán nem fedik a valóságot Forrás: AFP/Anadolu Agency/Kate Green

A sorozatban azonban most azt állítják, hogy Cecília halála kifejezetten Fülöp hibája. Ugyanis hivatalosak voltak egy esküvőre Londonba, de az utazás előtt nem sokkal a 16 éves fiú egy iskolai csínytevés miatt büntetésbe került, ezért a nővérének kellett helyette elutaznia, hogy valaki képviselje a családot.

A sorozat szerint pedig Cecília temetésén ezt Fülöp édesapja szóvá is tette: "Miattad kell eltemetnem a kedvenc gyerekemet" - írta meg a DailyMail. Az epizód részleteit hallva, a királyi család egyik szakértője, Hugo Vickers is megszólalt:

"Ez egy döbbenetesen bizarr kitaláció. Fülöpnek semmi köze sem volt a nővére halálához. A repülő ugyanis egy gyárkéménynek ütközött, amelyet a nagy köd miatt nem vett észre a pilóta. A gép pedig kigyulladt és lezuhant"

70 éve házasodott össze II. Erzsébet és Fülöp herceg

1947. november 20-án kötötte össze hivatalosan is az életét II. Erzsébet és Fülöp herceg vagyis már több, mint 70 éve, hogy házastársakká nyilvánították őket. És természetesen, a királyi család magánélete mindenkit érdekel, éppen ezért a különleges évforduló alkalmából napvilágra kerültek olyan titkok, amelyeket eddig sosem hallhattunk Erzsébeték házasságáról.

Verekedés, titkos viszony, emberrablás - a mexikói színészek legnagyobb botrányaihttp://www.life.hu/sztarok/20171115-a-mexikoi-szappanopera-sztarok-legnagyobb-botranyai.htmlA mexikói szappanoperák a 90-es évek óta árasztják el rózsaszín köddel a tévénézők agyát. A vak lány, az egyszer megbotló pap, az elhagyott árva lány és a gaz csábító története közben hajlamosok vagyunk elfelejteni, hogy színészeket látunk, akiknek legalább olyan nagy botrányaik vannak, mint hollywoodi kollégáiknak. TV + Sztárok--Kiderült, Pallavicini Zita már nem először házas: videó! http://www.life.hu/sztarok/20171211-elso-hazassagarol-meselt-pallavicini-zita.htmlKülönleges magánéleti titkokat osztott meg Pallavicini Zita Cseke Katinkával. Első házasságáról vallott a színésznőnek. TV + SztárokOrigoIlyen gyönyörű húga van Kiss Ramónának - Fotókhttp://www.life.hu/sztarok/20171211-ilyen-gyonyoru-huga-van-kiss-ramonanak-fotok.htmlKevesen tudják, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorvezetőjének, Kiss Ramónának van egy kishúga. Debóra immár 23 éves és gyönyörű. TV + Sztárok--Előkerült a hét hónapja eltűnt magyar tinilány, B. Dominikahttp://www.life.hu/sztarok/20171211-elokerult-a-het-honapja-eltunt-magyar-tinilany-b-dominika.htmlVégre megkönnyebbülhet B. Dominika családja. Hét hónap után végre előkerült a lányuk, aki május 26-án tűnt el.TV + Sztárok--Pintér Tenya volt barátnője, Frida nyilatkozott a szakításrólhttp://www.life.hu/sztarok/20171211-pinter-tenya-volt-baratnoje-frida-nyilatkozott-a-szakitasrol.htmlPintér Tibor igazi hódítóként viselkedett a dzsungelben, aminek meg is lett az eredménye. Itthon hagyott barátnője egy ponton túl nem tűrte tovább Tenya viselkedését, és szakított a színésszel. Frida először nyilatkozott döntéséről. TV + SztárokOrigoHavas Henrik Vágó István feleségét is zaklatta, a tévés mesélt a történtekrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20171210-havas-henrik-vago-istvan-feleseget-is-zaklatta.htmlHavas Henriket Molnár Anikó és Baukó Éva után Vágó István is zaklatással vádolja. Mi lesz még itt? TV + SztárokFotó: Rostás Bianka/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.