Székhelyi József lánya vallott a színész utolsó napjairól: nem kért morfiumot

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Székhelyi Fruzsina temetés kórház rák morfium Székhelyi József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Székhelyi József szerdán hunyt el, kemény küzdelmet vívott a rákkal. A színész múlt hét végén került kórházba, és a családja tudta, hogy ez az elengedés hete lesz.

Székhelyi Fruzsina, Székhelyi József legidősebb gyermeke mesélt a Blikknek arról, hogyan teltek a Jászai Mari-díjas színész utolsó napjai a kórházban. Tiszta tudattal akart meghalni, nem kért fájdalomcsillapítókat.

Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész múlt héten szerdán hunyt el Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nem engedte, hogy morfiummal elkábítsák, azt akarta, tiszta legyen a tudata, ő irányíthasson. Volt egy közös játékunk, ami csak a miénk volt. Egészen kicsi koromtól kezdve mindig azt kérte, hogy harapdáljam a karját. Még a haláltusájában is ott térdeltem mellette, mint gyerekkoromban, simogattam a fejét és harapdáltam a kezét. Amikor még tudott beszélni, mondta is, hogy az igazi vajákosság az a harapós puszi. mikor hétfőn kórházba került, éreztük, hogy ez már az elengedés hete lesz, amennyire lehet, próbáltunk az elkerülhetetlenre felkészülni, de amikor megtörtént, kiderült, hogy erre nem lehet, csak a tehetetlenség marad. Még a halála is úgy történt, ahogy ő megrendezte. Mert neki mindig igaza volt, ez annyira jellemző volt rá! A méltóság és a szabadság szeretete. Nagyon elfogadó és megengedő volt, emellett mindent megtett a családjáért, imádta, ha mindenki körülötte van. A karácsonyokat is úgy ünnepeltük, hogy vagy nála, vagy édesanyámnál összegyűlt az összes gyermeke, még azok is, akik nem vér szerint tőle vagy másik házasságból származtak. Csodálatos volt benne, hogy így összetartotta a családot, ami mindennél fontosabb volt neki" - mondta a lapnak Fruzsina.

Székhelyi József temetésére vasárnap több száz rokon, barát és pályatárs ment el. Barátja és munkatársa, Szacsvay László szívszorító beszédet mondott.

Időjárás: a nyár utolsó napjaiban ismét melegszik az időhttp://www.life.hu/sztarok/20180827-idojaras-a-nyar-utolso-napjaiban-ismet-melegszik-az-ido.htmlA következő napokban már csak elszórtan várható csapadék. A nyár utolsó napjaiban ismét sok lesz a napsütés, melegszik a levegő, többfelé visszatérnek a 30 Celsius-fok közeli maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.TV + Sztárok--Hódi Pamela már a nyilvánosság előtt is vállalja szerelmét: szerelmes fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180826-hodi-pamela-mar-a-nyilvanossag-elott-is-vallalja-szerelmet-szerelmes-foto.htmlHódi Pamela, tanulva Berki Krisztiánnal való kapcsolatából, nem mutogatja a nyilvánosság előtt szerelmét, Tóth Bence focistát. Ezért is annyira meglepő legutóbbi fotója. TV + SztárokOrigoCsősz Boglárka milliós ékszer vitt ajándékba Luxus Vivi esküvőjére: elámult mindenkihttp://www.life.hu/sztarok/20180826-csosz-boglarka-millios-ekszer-vitt-ajandekba-luxus-vivi-eskuvojere-elamult-mindenki.htmlCsősz Boglárka meglepte Vasvári Vivient: esküvőjére egy méregdrága ajándékot vitt. TV + SztárokOrigoDopeman élő videóadásban mondta el véleményét a Majka és Curtis balhérólhttp://www.life.hu/sztarok/20180826-dopeman-elo-videoadasban-mondta-el-velemenyet-majka-es-curtis-balherol.htmlDopeman élő videójában mondta el véleményét Majka és Curtis szakmai szakításáról. Nem kímélte az ózdi hőst.TV + SztárokFotó: Hirling Bálint - OrigoOrosz Barbara is beállt a sorba: bikiniben mutatta meg testét - fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180826-orosz-barbara-is-beallt-a-sorba-bikiniben-mutatta-meg-testet-foto.htmlOrosz Barbara eddig csak ruhában mutatta meg darázsderekát, ám ezúttal ő is bikinibe bújt. TV + SztárokOrigoTóth Andi közszemlére tette formás melleit: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180826-toth-andi-kozszemlere-tette-formas-melleit-foto.htmlTóth Andi ismét megmutatta, mitől döglik a légy: felső helyett egy aprócska textilt viselt.TV + SztárokOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.