Geszti Péter perelni akart egy ismert zenekart, mert lenyúlták a dalát

dal büntetőper Dés László per Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ismert zenekart nyúlta le Geszti Péter egyik dalát. A zenész büntetőpert akart indítani, ám végül ügyvédje tanácsára nem tett lépéseket az ügyben.

Engedélyt kért még régebben Geszti Péter egyik dalának felhasználására egy ismert zenekar, ám nem kapták.

"Egy jó pár évre rá mégiscsak felhasználták az egészet. Ezt eléggé zokon vettem, mert szerintem nem volt tisztességes. Dés Laci barátommal úgy döntöttünk, hogy pert indítunk, de kifejezetten nem polgári pert, hanem büntetőt, mert ezzel nem pénzt akartunk keresni, hanem úgy éreztük, hogy igazságtalanság történt és jogsérelem ért minket" - mondta az ATV-nek Geszti Péter.

Geszti Péter lemondott a perről Forrás: VIASAT3/Labancz Viktória

Ügyvédje figyelmeztette őket, hiszen korábban már hasonló ügyekben elmarasztalták a zenekart. "Az ügyvéd elmondta, hogy ha lesz még elvesztett perük, akkor a büntetési tételek fokozódása miatt börtönbe is kerülhetnek, ha elveszítik az általunk indított pert" - mesélte Geszti. Nem akarták, hogy a sajtóban az jelenjen meg: miattuk került börtönbe a zenekar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.