Csonka András: Anyu, ugye hallasz? "Mégis a szülők versenye ez..."

Forrás: Csonka András -
jelmez gyerekkor Csonka András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n.

Szia Anyu! Azért egy szombati napba elég sok minden belefér, azt hiszem. A múlt héten, mondhatnám igazi szombat esti, pontosabban egész szombati lázam volt. Alaphangként dupla Szőke ciklon előadás a Játékszínben, 3-tól és este 7-től . Ez rendben is van,a színházak nagy kedvvel állnak át a hétvégi duplázásokra. Csakhogy délelőtt még egy laza kis farsangolást is belesűrítettem a napba.

Csonka András: Anyu, ugye hallasz? "Mégis a szülők versenye ez..." Forrás: Csonka András

A Shrek musical csapatával kivonultunk egy játszóházba, hogy a gyerekek jelmezversenyét pontozzuk. Egyre jobban közeledik a próbakezdés, márciusban elindulnak a korrepetíciók, áprilisban a próbák és május 29.én az előadás az Arénában, pontosabban az már tudható, hogy délután lesz egy pótelőadás is. Tehát mindaz amit a duplázás számlájára írok az itt hatványozottan lesz igaz, tetőtől talpig szamár bundában. Na de erről majd akkor, most vissza a jelmezversenyhez.

Mindannyian megkönnyebbültünk, hogy most elég ha egy Shrek füllel jelezzük, hogy mit is képviselünk, nem kellett beöltözni, annál nagyobb örömmel figyeltük a csöppségek leleményességét vagy a szülők fantáziáját. Persze ilyenkor azért mégis a szülők versenye ez. Mivel kiskorban olyan nagyon nem tud az ember bekapcsolódni az alkotásba, legfeljebb igényei vannak.

Eszembe jutottak a sulis jelmezversenyek. Imádlak Anyum, de azt valljuk be, hogy te a könnyebb végét fogtad meg a dolgoknak. Sokat nem tépelődtél a szabászollóval és varrótűvel, nem kutattad fel a fiók mélyén szunnyadó textileket, inkább kézen fogtál és elsétáltunk a jelmezkölcsönzőbe, ahol aztán kedvemre tobzódhattam. Emlékszem, egyik legnagyobb sikerem huszárként volt, erről épp a napokban találtam egy régi képet. Szóval jó volt ez így, na meg kényelmesebb is.

Forrás: Csonka András

Na és az, amikor a Kanadában élő nagyapámtól kaptam cowboy jelmezt? Nem volt nálam menőbb a suliban.

Azért annak örültem, hogy itt a játszóházban sok kreatív jelmez született, sok saját ötlet és kivitelezés. Na, és a májam hízott, a szívem dobbant, hogy az első helyezett kislány, Viki, szamárjelmeze győzött. Voltak néhányan Fionák is, érdekes, Shreket senki nem merte bevállalni.

Forrás: Csonka András

Bármilyen fura, istenien éreztem magam a játszóházban, ez egy érdekes tematikus hely, különbözik a többségtől. Mindig rádöbbenek, mennyire imádok gyerekek közt lenni. Szükségem van a lelkükre. Új mániám, valami ilyesmibe belefogni, egy értelmes, vicces közösségi tér, gyerekeknek, gyerekekkel. Majd csak mellém áll valaki, akinek pénze is van ehhez. Sok puszi!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.