Franco Marco feleség sztárszerzők párkapcsolat válás szerelem férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt év házasságot felrúgni, a férjet nem szeretni többé, és új életet kezdeni embert próbáló feladat. Nem is sikerül mindenkinek. Még akkor sem, ha a szeretett férfi megcsal és földbe döngöl minket nőként, emberként egyaránt. Vajon hol hibáztunk mi? És mit lehet ilyenkor tenni? Hölgyolvasónk Franco Marcóhoz fordult segítségért.


Tizenöt éve vagyunk házasok a férjemmel, két gyermekünk van. A férjem már többször megcsalt, én pedig mindig megbocsátottam. Amikor hozzámentem, nem voltam szerelmes, majd megszerettem, nála pedig fordítva történt mindez. A két gyermek után meghíztam, igazából csak a gyerekekre koncentráltam, és a világnézetünk is megváltozott azóta. Lehettem volna jobb feleség és szexibb. Három éve egy harmadik személy is belépett a házasságunkba, de akkor a férjem a családunkat választotta. Most ugyanez volt a helyzet, de most el akart hagyni az új nő miatt, erre én megelőzve őt, kitettem a szűrét. Én pedig belehalok. Ő mindig azt mondja, amit hallani akarok, és tény, hogy a gyermekeit nagyon szereti, de engem már nem. Az új kapcsolat mellett nem akar válni, csak akkor, ha az harmonikusan működik - ez megalázó, de nekem mégis ő kell, mit tegyek?



Thinkstock
Thinkstock



Kedves Őrült Feleség!

Válaszom részletezve részedre:

"Tizenöt éve vagyunk házasok a férjemmel, két gyermekünk van." - Teljesen átlagos, esetleg lehetett volna három is, de most már mindegy, kettő se rossz.
"A férjem már többször megcsalt, én pedig mindig megbocsátottam." - Megbocsátottál neki, s ezzel megengedted, hogy újabb hibákat kövessen el. Ő elkövette, te megszívtad. Van ilyen. Mark Twain mondja: "A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt." Most aztán szagolhatod alulról - ibolyaként a szaros cipője sarkát.
"Amikor hozzámentem, nem voltam szerelmes, majd megszerettem, nála pedig fordítva történt mindez." - Minden változik. Ezen se lepődj meg. Kisgyerekként például utáltam a kapros tökfőzeléket, most meg kétszer szedek belőle a menzán. Hetedikben pedig a suli udvarán kergettem egy lányt, mert a gatyámba tuszkolt egy gesztenyét. Manapság viszont kifejezetten élvezem, ha hozzám simul egy kicsi gesztenye. Minden változik, csak a változás állandó. Ezt jegyezd meg.
"A két gyermek után meghíztam, igazából csak a gyerekekre koncentráltam, és a világnézetünk is megváltozott azóta. Lehettem volna jobb feleség és szexibb." - Lehettél volna. De nem lettél. Elvetted tőle sovány tested, megfosztottad a gyereknevelés csodájától, világnézetileg cserbenhagytad, ráadásul rossz feleség lettél, szexuálisan alig motivált. Mégis mit képzelsz ezek után? Hogy szegény pasi egy hájas lányt szeret majd tovább? Hogy rajong valakiért, aki kifejezetten antiszexi? Dőreség azt hinni, hogy a testben és lélekben izmosan maradt srác majd pont miattad porolja le karizmáját.
"Három éve egy harmadik személy is belépett a házasságunkba, de akkor a férjem a családunkat választotta. Most ugyanez volt a helyzet, de most el akart hagyni az új nő miatt, erre én megelőzve őt, kitettem a szűrét." - Eddig jó. Kint a szűrös gyerek, te meg bent. Ügyes, bravó, jól csináltad. Most már csak az a dolgod, hogy tartsd az ajtót jól, lábbal, ha kell, nehogy újra bekeveredjen a szobádba a bundás srác. Kint a helye. Mert kint a farkas. Érted, ugye?
"Én pedig belehalok." - Nem fogsz. Az erősek túlélik. S te erős vagy, hisz másfél évtizede cipeled hátadon a kereszted. Itt az idő, leteheted végre a mázsás terhet. Keresztet nyakban viselj inkább, vékony láncon, szíved felett. Úgy nem nyom, hanem erőt ad. Mondják.
"Ő mindig azt mondja, amit hallani akarok, és tény, hogy a gyermekeit nagyon szereti, de engem már nem. Az új kapcsolat mellett nem akar válni, csak akkor, ha az harmonikusan működik - ez megalázó, de nekem mégis ő kell, mit tegyek?" - Nincs sok lehetőség. Hagyod magad porig alázni naponta, vagy sarkadra állsz, és utat mutatsz. Küldd jó messzire, hülyeséget beszélni távolról is lehet, téged alázni viszont nehezebb. Egyet tudj. Hiába akarod, ez a férfi nem lesz már a tied. Csak a zűrzavaros életét kaphatod meg, mást nem. Jobban jársz, ha továbblépsz. Mérföldjáró csizmát húzz, ha kedves az életed. Menj, és ne nézz vissza. Jó utat, őrült lány.

Üdv,

Marco



Marcótól, akkor iratkozz fel a
Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre itt a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!

Tipp! Plasztikázott férfiak a sztárvilágból! Kattints a képgalériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.