Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Kövesd a lépéseket és tökéletes lesz az eredmény.

Elkészítési idő: 60 perc
Érlelési idő: folyamatos napsütésnél 3 nap

Hozzávalók 5 literes üvegenként:

2,5 kg kovászolni való uborka
1-1,5 liter meleg felöntő víz
3 szelet kenyér
6 csokor friss kapor
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só

Forrás: Lázár Chef
/1407/_gy_k2014721153116

Amikor levágjuk az uborkák végeit, próbáljuk egyenlőbb hosszúságúra igazítani a méretüket, mert így sűrűbben és illeszthetőbben tudjuk az üvegekbe rakni. Az esetleg kiforrt levet mindig pótoljuk, hogy a sós víz folyamatosan ellepje az uborkákat. A felöntő víznek annyira kell sósnak lennie, mint amikor a burgonyát főzzük, tehát ha megkóstoljuk, legyen erőteljesen sós íze. A sós vizet az uborkára öntés előtt azért érdemes felforralni, mert így az érési folyamat egyből be tud indulni, és az elkészítési idő lerövidül.

Extra tipp
Az uborkákat mustármaggal, egész fehér borssal, még több kaporral, fokhagymával, vagy éppen chilipaprikával is ízesíthetjük.