Paradicsomos csirke fokhagymás házi tésztával

Forrás: Lázár Chef -
fokhagyma paradicsom csirke Lázár Chef receptjei tészta sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab egész csirkecomb
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
50 dkg házi tészta
3 evőkanál ketchup
1 dl víz
1 teáskanál kakukkfű
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só a csirkecombok bedörzsöléséhez
1 teáskanál só a paradicsomos szószhoz

Elkészítés idő: 60 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A csirkecombokat sóval, őrölt fekete borssal bedörzsöljük, majd tűzálló tálba tesszük, és 1 dl vizet aláöntve, fóliával letakarva 35 percig sütjük. Közben a darabolt paradicsomkonzerveket egy kis méretű edénybe öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ketchupot, a morzsolt kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymzöldet és a sót. Ezután felforraljuk és 5 percig közepes lángon főzzük. Amikor a csirke sütési ideje letelt eltávolítjuk a fóliát, majd a csirkecombokat leöntjük a paradicsomos szósszal. Ezután visszahelyezzük a sütőbe, és 180 fokon még 15 percig sütjük. Közben kifőzzük a házi tésztát, leszűrjük, majd a csirke sütésénél visszamaradt paradicsomos szaftban átforgatjuk. Tálalásnál a paradicsomos tészta mellé helyezzük a csirkecombokat és forrón tálaljuk.

Extra tippünk

Apróra vágott zöldcukkinit is keverhetünk a tésztához, így nemcsak színben lesz tetszetősebb, hanem ízben is finomabbá válik az ételünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.