Lázár Chef receptjei aszú szőlő sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sertésszűz
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál fekete bors
2 teáskanál bors
néhány evőkanál étolaj

az aszús káposztához:

1 kisebb fej káposzta
3 evőkanál nagy szemű mazsola
0,5 dl tokaji aszú
2 evőkanál barna cukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
2 levél lila bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítési idő: 55 perc

Elkészítés:

A sertésszüzet keresztben 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk, sóval, borssal, fűszerpaprikával kívülről bedörzsöljük, majd kevés étolajon a hús mindegyik oldalát megpirítjuk. Felöntjük vízzel, és 30 percen keresztül fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Ezután kivesszük az edényből a megpuhult húsdarabokat, és félretesszük azokat. A visszamaradt pecsenyelében elkaramellizálunk 1 evőkanál barna cukrot, majd rádobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk még 1 evőkanál barna cukrot, majd felöntjük a tokaji aszúval. Fedő alatt, körülbelül 8 percig pároljuk, utána hozzáadjuk a mazsolát, a zúzott fokhagymát, az elősütött, megpuhult húsdarabokat, és 5 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor a párolt káposztát ízesíthetjük még apróra tépett, lila bazsalikomlevelekkel is.

Extra tippünk:

Sertésszűz helyett készíthetjük pulykamellből is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.