Lázár Chef receptjei káposztaleves kolbász sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál libazsír
40 dkg lilakáposzta
15 dkg cékla
1,5 dl fehérbor
1 liter víz
fél (tyúk) házias levesalap
1 dl tejszín
1 evőkanál ecet
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál barnacukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál só

a tálaláshoz:

15 dkg sült kolbász
4 szelet pirítós

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés libazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Miután a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott lilakáposztát és a céklát, megsózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral és a vízzel, valamint hozzáadjuk az ecetet és a (tyúk) házias levesalapot, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A megpárolt káposztából kiveszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többit botmixerrel pürésítjük. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt is, amellyel elkeverjük. Párolt káposztával, sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.

Extra tippünk

A káposztának a szép színe főzés vagy párolás hatására mindig megfakul, de nem kell megijedni, mert az ecet nemcsak pikánssá teszi az ételt, de élénk színét is visszaadja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.