Müller Péter: "Az embereket könnyebb meghülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy meg vannak hülyítve"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség ébredés Müller Péter hit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 194. rész.

A hit és a hiedelem erősebb bennünk, mint az ész ereje. „Samantha, te nem nekem hiszel, hanem a szemednek?!” – kérdi Jockey, amikor neje tetten érte egy nővel, az ágyban. És Samantha neki hitt! Nem a szemének. Mert hinni akart!

A lélektan legrejtélyesebb része a hipnózis.

Senki, aki hipnózisban van, nem tud róla, hogy abban van, és fölébreszteni rendszerint csakis az tudja, aki hipnózisba vitte. Más nem igen. Hiába mondod neki, hogy csak a hideg kulcsoddal érsz hozzá, égési nyomot okoz a bőrén, mert elhitették vele, hogy nem kulcs, hanem parázs. Buddha szerint mindannyian hipnózisban vagyunk. Ezért tartja legnagyobb élménynek a „felébredést”.ű

Forrás: Thinkstock

A szerelem éppúgy hipnotikus állapot, mint a különböző vallások hitei, melyekről csak akkor látod, hogy káprázat, ha nem vagy szerelmes, és ha egy másik vallás híve vagy. Másokon látod, hogy el van varázsolva, magadon nem. De az ateizmus is hit. És az is hit, ha csak az anyagi valóságában hiszel. A legerősebben pedig azok vannak meghülyítve, akik abban a meggyőződésben élnek, hogy ők nincsenek. Ők menthetetlenek.

Vigyázz, ha kijózanítasz egy embert, milyen hitet adsz neki helyette – hit nélkül nem tud élni senki

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.