Müller Péter: "Ez a másodperc a tied! Még szabad vagy!"

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter következményei szabadság döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 197. rész.

Figyeld meg, van egy pillanat, amikor te döntesz! Beleszeretni valakibe egy „pillanat műve”, de ebben a pillanatban te döntesz! És ugyanez van a megkívánásnál, a kísértéseknél, az első ciginél, narkónál, italnál, de még a dühbe gurulásnál is: belemenjek, vagy sem? Ez a másodperc a tied! Még szabad vagy. De ha már döntöttél: nem! Ha már „fészket vertek benned a vágyak s ott szaporodnak”, azért már felelsz. És amilyen könnyű belemenni, annyira nehéz kijönni. Hozzá szokni valamihez könnyebb, mint leszokni róla.

Forrás: Thinkstock

Beleszeretni könnyebb, mint szakítani. És házasodni is könnyebb, mint elválni. És gyerekre vágyni is könnyebb, mint megszülni és felnevelni. És indulatba jönni is könnyebb, mint megnyugodni, s a dühöd következményeit elviselni.

Mit tégy? Élj éberen! Bölcs a híres nóta kérdése: „Nekimenjek, ne menjek, a fekete szemednek?” Látod, még a dalszerzők is tudják. Hogy mielőtt „nekimenne”, még mondhatja, hogy „nem megyek.”

Mindig van egy tizedmásodperc, amikor bölcs vagy. Amikor még kezedben a sorsod. Használd ki! Ha látod, hogy jó: menj! Ha látod, hogy nem jó: állj, egy lépést se tovább!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.