Müller Péter: "Az egyikben a jövődről álmodsz, a másikban csak a jelened elől menekülsz"

2016.07.11. 21:26

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 239. rész.

A képzelet és az illúzió között az a különbség, hogy a képzelet, ha erős, és ha hittel párosul, megvalósul. De az illúzió soha.

Forrás: Thinkstock

Nagyon nehéz megkülönbözetni őket. Mindkettőt a vágyak éltetik, és színes képeket varázsolnak köréd. De az egyikben a jövődről álmodsz, a másikban csak a jelened elől menekülsz. Az egyiket, ha hittel és akarattal felfűtöd, rakétává válik, a másik csak részeggé tesz, elandalít, és nem biztat arra, hogy tégy is érte valamit. A képzelet a jövődből üzen néha, és hív: gyere! Gyere! Valósíts meg! Az illúzió elaltat: addig sem kell tenned semmit, míg álmod tart.

Utólag már könnyű megkülönbözetni őket: mert az egyik fölszáll veled, és repít, a másikban nem volt motor, s lent hagy a földön.

De vigyázz: ahogy az álomra, néha az illúzióra is szükség van! Pihentet. Élhetővé teszi a valóságot. A szerelemben - titkot mondok -, mindkettő benne lehet, és benne is van.

Müller Péterálombölcsességképzeletillúzióvalóság