Müller Péter: "Az egyikben a jövődről álmodsz, a másikban csak a jelened elől menekülsz"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter illúzió valóság képzelet álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 239. rész.
Forrás: Thinkstock

Nagyon nehéz megkülönbözetni őket. Mindkettőt a vágyak éltetik, és színes képeket varázsolnak köréd. De az egyikben a jövődről álmodsz, a másikban csak a jelened elől menekülsz. Az egyiket, ha hittel és akarattal felfűtöd, rakétává válik, a másik csak részeggé tesz, elandalít, és nem biztat arra, hogy tégy is érte valamit. A képzelet a jövődből üzen néha, és hív: gyere! Gyere! Valósíts meg! Az illúzió elaltat: addig sem kell tenned semmit, míg álmod tart.

Utólag már könnyű megkülönbözetni őket: mert az egyik fölszáll veled, és repít, a másikban nem volt motor, s lent hagy a földön.

De vigyázz: ahogy az álomra, néha az illúzióra is szükség van! Pihentet. Élhetővé teszi a valóságot. A szerelemben - titkot mondok -, mindkettő benne lehet, és benne is van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.