Müller Péter: "Az élet nem szürke, kétségbeejtő, reménytelen"

Forrás: Thinkstock -
boldogság bölcsesség Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 280. rész.

Ez a nagy mondás Jézustól való, aki egy rejtett tanítása szerint („János cselekedetei") elfogatása és halála előtt táncba vitte tanítványait. Táncolt és boldogan nevetve dalolt velük. „Fogjátok meg egymás kezét, és táncoljatok! És lássátok magatokat bennem, aki dalolok!"

A mondás értelme: csak ha eltölt az öröm, akkor jársz a valóságban. Bánatosan, örömtelenül nem a valóságban élsz. Hanem egy rossz álomban.

Az élet fényes és gyönyörű Forrás: Thinkstock

Önfeledten, táncolva és dalolva éled meg igazi önmagad! Akkor vagy szabad! Még akkor is, ha holnap meghalsz! Mert a felhő nem győzhet a Nap felett! És az élet nem szürke, kétségbeejtő, reménytelen, ahogy szorongó egód gondolja, hanem fényes és gyönyörű! Táncolnak a levegőben még a porszemek is! Emlékszel Zorba táncára? „Táncoljunk, uram – kiáltotta vidáman a legnagyobb bajban -, a zene majd megjön valahonnan!" És meg is jött!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.