Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 280. rész.

Aki nem táncol, nem tudja, mi történik itt!

Ez a nagy mondás Jézustól való, aki egy rejtett tanítása szerint („János cselekedetei") elfogatása és halála előtt táncba vitte tanítványait. Táncolt és boldogan nevetve dalolt velük. „Fogjátok meg egymás kezét, és táncoljatok! És lássátok magatokat bennem, aki dalolok!"

A mondás értelme: csak ha eltölt az öröm, akkor jársz a valóságban. Bánatosan, örömtelenül nem a valóságban élsz. Hanem egy rossz álomban.

Az élet fényes és gyönyörűForrás: Thinkstock

Önfeledten, táncolva és dalolva éled meg igazi önmagad! Akkor vagy szabad! Még akkor is, ha holnap meghalsz! Mert a felhő nem győzhet a Nap felett! És az élet nem szürke, kétségbeejtő, reménytelen, ahogy szorongó egód gondolja, hanem fényes és gyönyörű! Táncolnak a levegőben még a porszemek is! Emlékszel Zorba táncára? „Táncoljunk, uram – kiáltotta vidáman a legnagyobb bajban -, a zene majd megjön valahonnan!" És meg is jött!