Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 393. rész.

Csak azon tudunk igazán segíteni, akit szeretünk, és csak attól tudunk segítséget elfogadni, akit szeretünk, s akiben hiszünk. 

Kiteljesedni csak a szeretet által lehet, s most figyelj: ha a jelenlegi állapotban nem szereted önmagad, a hibáidat sem tudod kijavítani. Kiért tesz meg az ember mindent? Akit szeret. Megteszel mindent önmagadért, ha nem szereted?... Nem!...

Szeretnünk kell magunkat, másképpen nem lehet építkezniForrás: Shutterstock

Megállapítod, hogy ilyen vagy olyan vagy, ez meg ez hiányzik, de minden marad a régiben, mert épülni csakis szeretet útján lehet! Ez vonatkozik testi, lelki és szellemi épülésre is. A túlzott elhízás vagy fogyás mögött rendszerint ott rejlik, hogy nem szereted igazán magad. Nem tudsz épülni, mert nem vagy jó viszonyban a saját lelkületeddel. Akit – vagy amit – az ember szeret, azt neveli, gondozza, szépíti, jóvá, igazzá és harmonikussá teszi. Fölemeli. Ez még egy cserepes növényeddel is így van.