Édesség, amely pillanatok alatt eltűnik - fehércsokis epermisu

eper desszert édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő, és Péterfi-Nagy Évi, újságíró két barátnő, akik szívesen sütnek-főznek együtt. Hétről hétre hoznak egy-egy videót és hozzá kapcsolódó recepteket is nektek. Férjeik (Pély Barnabás és Péterfi Attila, B the First) is állandó szereplői a bloguknak, hiszen valakinek meg kell enni a finomságokat. Persze cserébe még zenélnek is mindannyiunk örömére. Kövessétek őket itt a Life.hu-n!

Hétről hétre arra kérünk benneteket, hogy küldjetek fotót a hűtőszekrényetek tartalmáról az info@uffblog.hu címre. Most Bea képét használtuk fel: a hűtőjét vizsgálva arra jutottunk, hogy egy nagyon egyszerű, gyors, sütés nélküli édességet hozunk ki belőle nektek. Ha nem szeretitek a kávét, vagy esetleg valami gyümölcsös ízre vágytok, akkor kiváló választás az "Epermisu". Eláruljuk, hogy a stábunkkal együtt pillanatok alatt felfaltuk!

Epermisu

Hozzávalók 4 személyre:

fél kg eper
200 ml tejszín
250 g mascarpone
200 g babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
1 db narancs
kb. 150 ml tej
100 g fehércsoki

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az eper felét összetörjük villával, a másik felét pedig felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és az összenyomkodott epret. A babapiskótát vaníliás cukros-narancsos tejbe mártjuk. Utána rétegezzük. Babapiskóta, eperkrém, eperszeletek, reszelt fehércsoki, és kezdődhet elölről a sor. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.