Galambos Dorina Péterfi Attila frankfurti leves UFF-videó Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró két barátnő, akik szívesen sütnek-főznek együtt. Hétről hétre hoznak egy-egy videót és hozzá kapcsolódó recepteket is nektek. Férjeik (Pély Barnabás és Péterfi Attila, B the First) is állandó szereplői a bloguknak, hiszen valakinek meg kell enni a finomságokat. Persze cserébe még zenélnek is mindannyiunk örömére. Kövessétek őket itt a Life.hu-n!

Vajon a frankfurtiak tudnak a levesünkről?! Kiderült, hogy nem... valóban léteznek "frankfurter" levesek, amelyekben van virsli, de egyik sem hasonlít a miénkre. Ebből a részből kiderül, hogy kalandozik el Dorina, és hogy ízlik a férjeknek a Peti hűtőjéből készült leves, a daláról már nem is beszélve!.:-) Küldjetek ti is képet az info@uffblog.hu címre, és hasonlóképp részesülhettek az élményben!

Frankfurti leves

1 kisebb fej kelkáposzta
2-4 db burgonya
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db virsli
kis pohár tejföl (kb. 175 g)

bors
pirospaprika
majoránna
olaj

Elkészítés:

A káposztát felszeleteljük, megmossuk. A burgonyát, a répát és a hagymákat megpucoljuk, megmossuk. A burgonyát és a hagymát felkockázzuk, a répát felkarikázzuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, pirospaprikát szórunk rá. Majd a káposztát, a burgonyát, a répát és a fokhagymát hozzáadjuk. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje a zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Amikor a zöldségek megpuhultak, a virslit felkarikázzuk, és hozzáadjuk. Néhány perccel ezután a tejfölt is beletesszük, összerottyantjuk, és kész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.