3+1 szín, ami öregít - megmutatjuk, hogy viseld!

nő ruha szürke divat viselet öltözködés
Shutterstock / Anna Zhuk - Anna Zhuk
öltözködés stílus
A ruhád színe a hangulatodról, a stílusodról és a személyiségedről is árulkodik. De mi van akkor, ha a választott árnyalat kifejezetten öregít?

Az öltözködésünk segíthet kifejezni személyiségünket, és ahogy változunk, úgy változik az ízlésünk a ruházkodás terén is. Persze, mindannyian követjük a divatot, de valljuk be, vannak azért olyan kedvenc darabjaink, amelyektől egyszerűen nem tudunk megválni. A színük, a fazonjuk, vagy akár a hozzájuk kötődő emlékek miatt hosszú éveken keresztül hordjuk őket. Sokszor még akkor is, ha öregítenek.

nő ruha szürke divat viselet öltözködés öregít
Vannak színek, amelyeknek a viselése kifejezetten öregíthet. 
Forrás: Shutterstock / Anna Zhuk

Vigyázz, a kedvenc színeid nem biztos, hogy előnyösek! 

Arra érdemes gondolni, hogy ami jól állt két évvel ezelőtt, nem biztos, hogy még mindig előnyös. Illetve, hogy a színek, amelyeket felveszünk, nemcsak a hangulatunkra vannak hatással, hanem hozzájárulhatnak a magabiztos megjelenéshez is.  

De mi van akkor, ha olyan árnyalatokat választunk, amelyek ahelyett, hogy kiemelnék a vonásainkat és energikus, fiatalos megjelenést kölcsönöznének, inkább sápadtnak és erőtlennek mutatnak? Bizony, vannak olyan színek, amelyeket jobb, ha elkerülsz, mert idősebbnek mutathatnak a korodnál. 

nő ruha divat trend viselet öreg idős elegáns fekete öregít
A lila és a fekete kombinációja bár elegáns hatást kelt, jóval idősebbnek mutathat a korodnál. 
Forrás: Shutterstock/Try_my_best

Ezek a színek a legtöbb nőt öregítik 

  1. Szürke 
    A szürke ruhák mindannyiunk gardróbjában megtalálhatóak, hiszen hozzá tartoznak az „office look” és az elegáns megjelenéshez. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindenkinek jól állnak. A szürke árnyalatai a világos bőrűeket sápadtabbnak mutathatják, ha pedig feketével vagy egyéb sötét színnel kombináljuk, akkor kifejezetten öregítenek. Természetesen nem kell kidobnod a szürke zakódat, de mindenképpen világos árnyalatokkal, pasztell színekkel kombináld, szövet nadrág helyett pedig válassz egy csinos farmert. 
  2. Bordó 
    A bordó szín fakóbbnak mutatja az arcot, és ha egyéb sötét színnel, például barnával vagy zölddel kombinálod, akkor kifejezetten idősebbnek látszol majd a korodnál.  
  3. Lila 
    A lila jól kombinálva eleganciát és kifinomultságot sugározhat, azonban, ha egy halványlila felsőt mondjuk egy szürke zakóval kombinálsz, a bőröd fakónak és élettelennek tűnhet. Nem beszélve a különböző árnyalatokról: míg a világos lila fiatalos hatást kelthet, addig a padlizsán és az annál sötétebb árnyalatok kifejezetten öregesnek tűnhetnek. Figyelj arra is, hogy ne keverd egy öltözeten belül a lila különböző árnyalatait, és ne öltözz tetőtöl-talpig lilába, mert az nevetséges hatást kelthet. A sminkedre is ügyelj: ha erősebb ruhaszínt választasz, mint például a sötétlila, akkor a szádat semmiképp se rúzsozd hasonló árnyalatúra, inkább natúr szájfényt válassz.  
     
nő fekete sötét ruha divat trend öltözet öregít
Ha sötét hajad van és fekete ruhát választasz, akkor figyelj arra, hogy az öltözéked valamilyen színes kiegészítővel kombináld.  
Forrás: Shutterstock/Svetlyachock

 +1  Túl sok fekete 

A fekete elegáns és stílusos, ráadásul szinte minden alaklomra bevethető, így igazi jolly joker a gardróbban. Arra azonban figyelj, hogy ne told túl, mert ha tetőtől talpig feketébe öltözöl, és még erősen is sminkelsz, azzal legalább egy tízest rádobsz a korodra. Ha sötét hajad van, akkor a fekete felsőt mindenképpen valamilyen világos kiegészítővel kombináld. Például feldobhatod a szetted egy színes kendővel. Sminkben is törekedj a szolid, természetes hatásra, ha feketét viselsz, akkor kerüld az erős szemhéjfestéket és a sötét rúzst. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.