parfüm illat étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mára a parfümpiacon számtalan illat közül válogathatunk, gyakorlatilag naponta jelenik meg újabb és újabb illat, így a parfümházak igyekeznek a legextrémebb illatjegyeket felhasználni az egyes parfümkompozíciókhoz, amivel kitűnhetnek a parfümök tömegéből. Így a szokásos virágos és gyümölcsös jegyek mellett megjelentek olyan "ennivaló" összetevők, melyeket különböző ételekről és italokról mintáztak.

Thinkstock
Thinkstock

Szó sincs arról, hogy az igazi ételből vonnák ki az illatesszenciát! A parfümőr a különböző illatkomponensekből keveri ki azt az illatot, ami a legjobban hasonlít az adott ételre. Ennek köszönhetően számtalan gourmand parfüm kapható ma már, ki-ki ízlése szerint válogathat belőlük!

Most megtalálhatod álmaid illatát! Csak pár kérdésre kell válaszolnod és kiderül, melyik parfüm illik hozzád igazán! Katt ide!



Kávé


Thierry Mugler nem véletlenül szerepel kétszer is listánkon! A polgárpukkasztás nagymestere kifejezetten vonzódik az egyedi összetevőkhöz, a Mugler-illatok híresek arról, hogy figyelemfelkeltőek és egyediek. A legsikeresebb férfi Mugler parfüm, az Ice Men nem más, mint pikáns szerecsendióval és férfiasan markáns jegyekkel fűszerezett frissítő jegeskávé.

Rum

Donna Karan harapnivaló almás formájú Delicious parfümjei az egyik legkeresettebb illatok közé tartoznak, köszönhető ez az almás jegy kiemelésének és az egyedi dizájnnak. A Red Delicious Men igazi pasi illat: rum, konyak és almalikőr található az összetevői között. Ettől nem válik alkoholos illatúvá a parfüm, inkább az italok aromáját és gourmand jellegét adták az illathoz, melytől a többi összetevő is karakteresebbé válik. Merész és macsós, mint egy olyan férfi, aki nem riad vissza a kétkezi munkától sem.

Karamell és popcorn

Ha van ennivaló parfüm, akkor Christian Dior Miss Dior Cherié az! Legszívesebben beleharapnánk, annyira finom összetevőkben gazdag: a selymesen édes karamell az eperrel és az ananásszal abszolút főszerepet kapott a kompozícióban, melyhez az igen meglepő popcorn társul. A púderes rózsa, a nőies jázmin és a krémes ibolya az ennivaló jegyeket kordában tartja és ettől válik az illat végtelenül bájossá és romantikussá.

Praliné

Édes és krémes praliné mint összetevő telitalálat azoknak, akik az élet édes oldalát részesítik előnyben. A Pussy Deluxe Pussy Deluxe maga a dolce vita: eper, helitrop és praliné édeshármasa a kifújástól végig jelen van a bőrön, így nem meglepő, ha viselőjének és környezetének folyton a csokoládén jár az esze. Az egzotikus lótusz és tiare virág csak ráadás ebben a gourmand illatban.

Csokoládé

Sarah Jessica Parker nem csak Carrie Bradshow-ként szeretett összepasszintani látszólag oda nem illő darabokat. Covet parfümjében, annak ellenére, hogy ízig-vérig zöld jellegű illat, megtalálható a csokoládé, melytől krémesebbé válik, mint a szokásos friss és zöld illatok. A mézesen édes lonc mellett a fanyar citrom is megtalálható az összetevők között, így garantált, hogy a Covet mindig izgalmas arcát mutatja.

Lekvár

Kevésbé ismert a Liberté a Cacharel parfümök közül, pedig igazi egyedi illattal állunk szemben. Roppant fiatalos és lendületes illat, nem hiába Gisele Bündchen lett az arca a kampány során. Friss narancs és melengető vanília már elegendő egy szikrázó akkordhoz, a Libertében ehhez társul még a lekvár, mely megédesíti és ízletesebbé teszi a többi fűszeres összetevőket.

Kaviár

Több szempontból is a 2010-es év legnagyobb dobása volt Thierry Mugler új illata. Hatalmas várakozás előzte meg megjelenését, mindenki kíváncsi volt, hogy vajon milyen új őrületes ötlettel és parfümmel áll elő Mugler, valamint lesz-e olyan népszerű, mint a szupersztár Angel. Nos, a Womanity felülmúlta a várakozásokat: a legfeltűnőbb sajátossága az illatnak egy szokatlan összetevő: a kaviár. Hiszen ki szeretne talpig halszagban úszni, pláne parfüm révén. A kaviár a Womanity-ben nem más, mint a luxus megjelenítője: a füge határozottan szerepel az illatjegyek között, a vizes és zöld jegyek harmonikusan támogatják egymást, míg a kaviár a sós jellegével egy csipetnyi luxust csempész a kompozícióba. Tehát szó sincs hal-és kaviárillatról, csak egy mesteri alkotásról.

Forrás: Parfümcenter

Támogatott tartalom.

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.