Csodatorták hódítanak 2014-ben

torta macaron esküvő 2014 köszönőajándék sütemény meghívó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2014-es esküvői trendektől teljesen elaléltunk. A dekorációk és a ruhák káprázatosak, kedvenceink mégis a sütemények és a torták voltak. Igazi műremekek pompás színekben, formákban, csodálatos harmóniában a többi dekorelemmel. De adunk néhány tippet akkor is, ha épp meghívók és köszönőajándékok közül válogatsz a nagy napra. Jó nézelődést!

Tortatrend 2014

Idén a BBC Good Food magyarországi részlege a Cake Shopot kérte fel arra, hogy meghatározza az idei tortatrendeket. Sallay Fanni, a Cake Shop ötletgazdája a Life.hu-nak mesélt a 2014-es tortadivatról. "Az idei év trendszíne a ragyogó orchidea, így nem meglepő, hogy ez a szín a süteményeken is megjelenik. Míg tavaly a vintage jellegű, hatalmas fodrozású műremekek hódítottak, idén ez annyiban változott, hogy a fodrok lényegesen kisimultak. 2013 az ombre éve volt, idén ez már ciki: a színátmenetet a kontrasztok váltották fel. 2014-ben az arany is bekerült a képbe, fátyolszerű bevonatot képezve a tortákon."

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Szebbnél szebb tortacsodák

Ha nem passzol hozzád a lila, akkor is számtalan meseszép és mesterien megkomponált kreáció közül választhatsz. Idén azonban felejtsd el a hagyományos vajszínű tortákat - 2014-ben káprázatos színeket álmodtak meg a cukrászok az esküvői édességekre. Púderszínek, türkiz finomságok, látványos minták - idén minden tortán van egy kis rafinéria. Hát nem gyönyörűek?

/1402/Szebb20142613136

Sütemények

Az utóbbi évek macaron-őrülete még mindig tart, idén azonban egészen extra pompában tündökölnek ezek a finom sütemények. Fényes bevonatok, tökéletes színkompozíciók - olyan szépek ezek az apró sütemények, hogy szinte rossz érzés beléjük harapni. Idén hódítanak a cupcake-ek is - a színes, nagyon díszes, muffinokra hajazó sütemények aztán tényleg teret engednek a cukrászmesterek kreativitásának. 2014 nagy divatja azonban a színes, mintás kekszek: ezeken a finomságokon bármilyen motívum és szín helyet kaphat, ami csak passzol a lagzihoz. Ha pedig valami klasszikusra vágytok, a csoki szökőkutak természetesen még mindig igen népszerűek.

/1402/S_tem201426131356

Meghívók

Hagyományos vagy szupermodern? Apró dobozos, saját kezűleg készített, netán valami, amit a pároddal találtatok ki? Idén minden megvalósítható, a választásnak pedig csakis a pénztárcátok szabhat határt.

/1402/Megh_201426131549

Köszönőajándékok

Ez nem kötelező, manapság azonban szokás: az ifjú pár valami aprósággal lepi meg a lagzi vendégeit. Ez tényleg bármi lehet - mi az idei esküvő-kiállításon millióféle mézeskalácsot és az ifjú pár fotóival ellátott csokibonbonokat láttunk. De névre szóló felespoharak és fényképes hűtőmágnesek is szép számmal előfordultak a kínálatban.

/1402/K_sz_201426131635

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.