Minden idők legstílusosabb stewardess uniformisai

stewardess uniformis stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A légiutaskísérők világáról a Kapj el, ha tudsz című film jut eszembe: elegánsak és vidámak és kísérik a jóképű pilótákat. Ha ez távol is áll a valóságtól, az elegáns jelző sok esetben mégis igaz. Mutatjuk is a világ legcsinosabb stewardess uniformisait!

Etihad Airways

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légi közlekedési vállalatának, az Etihad Airwaysnek 2015-ben egy olasz tervező, Ettore Bilotta tervezett egyenruhát, amit Abu Dhabi repülőterének kifutóján mutattak be.

Az Etihad Airways légitársaságnak az olasz tervező, Ettore Bilotta tervezett egyenruhát Forrás: Etihad Airways

National Airlines

Több mint ezer légiutas-kísérő viselte ezt a szintetikus tigrisbőr egyenruhát 1971-ben, az Egyesült Államok egyik légitársaságánál, a National Airlinesnál. Igazán stílusos lett és állatbarát.

A '70-es évek Amerikájában több mint ezer légiutas-kísérő viselte ezt a szintetikus tigrisbőr egyenruhát Forrás: Getty Images

Alitalia

Az olasz légitársaság, az Alitalia új egyenruhája 2016-ban jelent meg Rómában. Ettore Bilotta tervei alapján egy 500 fős csapat fejlesztette ki és hívta életre az uniformisokat. A szöveteket Toszkánában készítik, a selyem pedig Comóból származik. Az öltönyöket a férfiaknak Pugliában szabták meg, a bőr kiegészítők Nápolyban készültek, kivéve a Marche régióból származó cipőket.

Az olasz légitársaság, az Alitalia új egyenruhája 2016-ban jelent meg Rómában, Ettore Bilotta tervei alapján Forrás: Alitalia

Olympic Airways

1969 és 1971 között Pierre Cardin volt a görög Olympic Aiways tervezője. Az űrhatású, futurisztikus formaruha egy miniruhát, egy felöltőt és egy kalapot is magában foglalt.

1969 és 1971 között Pierre Cardin tervezte görög Olympic Aiways légikísérőinek egyenruháját Forrás: Pierre Cardin for Olympic Airways

Hainan Airlines

A tervező, Laurence Xu a párizsi haute couture divathéten mutatta be nemrégen a kínai Hainan Airlines új uniformisát. Az egyenruha a modern, nyugati stílusú divatirányzatok és a hagyományos kínai művészeti elemek fúziója, például a felhőrajzok, a hullámok, sőt a kínai mitikus madár, a Roc is megjelenik a ruhákon.

A kínai Hainan Airlines új uniformisa a modern, nyugati stílusú divatirányzatok és a hagyományos kínai művészeti elemek fúziója Forrás: hnair.com

Singapore Airlines

A "szingapúri lány" 1972-ben igazi márkanév lett, ugyanis nem kisebb név tervezett ruhát a légitársaságnak, mint a francia Pierre Balmain. Ekkor kérték fel a világhírű dizájnert, hogy megálmondja a szingapúri stewardessek uniformisát, ami természetesen gyönyörű lett.

A Singapore Airlines egyenruháit 1972-ben maga Pierre Balmain tervezte Forrás: singaporeair.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.