Sminktrendek tavaszra a párizsi haute couture divathétről

sminktrend Divathét smink haute couture
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt látnivaló bőven a tavaszi haute couture bemutatón: a legizgalmasabb és leglátványosabb kreációk vonultak fel úgy, ahogy a tervezők megálmodták, kompromisszumok nélkül. Káprázatos anyag- és színválaszték, pazar kiegészítők és fantasztikus sminkek uralták a bemutatókat.

Az Alexandre Vauthier bemutatón a dicsőséges 80-as évek köszönt vissza az eltúlzott széles vállakkal, a jelmezszerűen túlméretezett ékszerekkel, mégis valami újat fedezhettünk fel benne. A smink is túlzó volt, de az összhatást nézve fantasztikusan passzolt minden mindennel. A nyolcvanas évekre jellemző, fuksziaszínű pirosítást kaptak a modellek, ami az arccsontról indul félhold alakban, és a halántékon landol. Ehhez jött egy lilás-fekete füstös szemsmink a szemöldökkel összesatírozva, majd egy természetes hatású szájfény lágyította az összhatást. Pazar látvány volt.

Alexandre Vauthier a 80-as éveket idézte meg Forrás: Getty Images

Alexis Mabille show-ja az igazi francia, kettős csavar: egyszerre kifinomult, lágy és kemény. A tökéletes, ártatlanul tiszta, fényes alapozását a ma divatos draping technikával érte el, ehhez pedig a 80-as évek szenvedélyes piros ajakrúzsát használta, ami keménységet vitt a sminkbe. Különleges hatást ért el ezzel a kombinációval, az biztos, hogy nem lehetett nem észrevenni.

Alexis Mabille show-ja maga volt a francia elegancia Forrás: Getty Images

Armani diszkréten használja a színeket, semmi extrémet nem mutatott, mindent matt, pasztell tónusban próbált megoldani. Kissé sápadtra sikeredett a kollekciójához ez a megoldás. Viszont ha közelebbről szemügyre vesszük, azért láthatunk színeket is. Felfedezhetjük a pasztell zöldet a mozgószemhéjon, ami a szem külső sarkánál találkozik a babakékkel. A szem alatti terület felhőben úszik: a 70-es években használták így a korrektort. Nehéz eldönteni, hogy szándékosan készítették-e így, mindenesetre ezt némileg feldobta a halvány rózsa arcpír, de az alsó ajak közepébe csempészett fukszia rontott az összképen.

Armani bemutatóján a matt, pasztell tónusok kerültek előtérbe Forrás: Getty Images

Chanel klasszicizmusa, nőies bája viszont annál izgalmasabbra sikerült. A romantikus hangvételt fokozta a tökéletes alapozás, amivel a szoborszerű ártatlanságot hangsúlyozta. Az édes bujaságot pedig a rózsaszín és mély pink kombinációval érte el. Az ártatlan tekintetet úgy alakította ki, hogy csak a mélyítővonalat élénkítette kontúrmentesen a rózsaszínnel. Az orcákon is visszaköszönt a halvány rózsa, amitől egészségtől kicsattanó lett a megjelenés. Végül megkoronázta ezt a lookot egy mélypink tónusú, fényes ajakrúzzsal.

Chanel romantikus show-ján az ártatlanság és a bujaság volt a domináns Forrás: Getty Images

Elie Saab bemutatója, ultra nőies és kifinomultan elegáns volt. A légies könnyedség és a pazar luxus elegye uralkodott, szemet gyönyörködtetően látványos show volt. A smink is ezt az irányt követte: természetes hatású, szép alapozás, nagyon finoman kontúrozott arc, lágy fényekkel kiemelve az arc legszebb részeit. A szemfestésben a szikrázó, modern ragyogás uralkodott. A szempillatő finom hangsúlyozását feldobta az arany eleganciája a szemzugnál, valamint a mélyítővonalra húzott határozott vonal. A tejeskávé színű lágy fényű ajakrúzs is a kifinomult harmóniát hangsúlyozta.

Elie Saab bemutatóján a légies könnyedség és a pazar luxus elegye uralkodott Forrás: Getty Images

Jean Paul Gaultier showja hozta az igazi francia sikket! Minden részlet, a haj, a smink, a kiegészítők és a káprázatos ruhák a fennkölt nőiességről árulkodtak. Gaultier egy igazán kreatív elme, aki szeret játszani a geometriával. A show sminkje is ezt tükrözte. A szemfestéshez pusztán két színt használt: a púder bézst és a feketét. A mozgószemhéjra került a matt, bézs árnyalatú szemhéjpúder, a vízvonalat egy bézs szemceruzával hangsúlyozta az ártatlan tekintetért. Majd fekete tussal kiemelte a mélyítővonalat úgy, hogy a szemzugnál túlhúzva ment végig a mélyítővonal felett, követve a szemformát, majd a szem külső sarkánál bezárta. Az így körülhatárolt szemfestés egy geometrikus tért hozott létre, amitől újszerűen "csomagolta be" a szemet. Az ártatlanul tökéletes alapozás, az arc árnyékolása, és a barackos arcpirosító frissességet csempészett a sminkbe, amit csak felfokozott a fényes barackos ajakrúzs.

Jean Paul Gaultier szeret játszani a geometriával Forrás: AFP

Maison Margiela bemutatója igazán különlegesre sikeredett. Egy dekadens, futurisztikus show-t láthattunk, pazar sminkekkel, ahol a fémes csillogásé volt a főszerep. Az absztrakt fémlapokkal hangsúlyozott ajkak, a plasztik műanyaggal kiemelt ruhák és a rengeteg, kreatív módon alkalmazott csillám az arc különböző részeinek hangsúlyozásával egy futurisztikus jövőt tártak elénk.

Maison Margiela futurisztikus show-ja Forrás: Getty Images

Christian Dior a szürreálisan nagy szemekre helyezte a fókuszt: szőlőindákra emlékeztető szemfestésével hatalmasra nyitotta őket. Igen látványosra sikerült, és a kiegészítőivel csak ráerősített erre a hatásra. Fantasztikus ruhakölteményeivel összevetve nagyon egyben volt a show-ja.

Christian Dior a szürreálisan nagy szemekre helyezte a fókuszt Forrás: Getty Images

Valentino bemutatója inspirálóan izgalmas volt. Diszkrét eleganciával használja a szezon legizgalmasabb színeit, arra bátorítva mindenkit, hogy merjen színeket használni. Nézd meg a levendula színű ajakrúzst, vagy a mandarin, zöld és pink tusvonalat milyen környezetben, ruhákkal, kiegészítőkkel érdemes viselned.

Valentino diszkrét eleganciával használja a szezon legizgalmasabb színeit Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

A legjobb és legrosszabb sminkek a Grammy-gálárólhttp://www.life.hu/trend/20180129-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-a-grammy-galarol.htmlFantasztikus volt az idei Grammy-díjátadó. Bizony nem könnyű a sztárok élete: megjelenni a vörös szőnyegen, mindig valami újat hozni, hogy fenntartsák az érdeklődést... Voltak akik jól benézték és túllőttek a célon, de voltak, akik kiragyogtak, mert önmagukat adták. Nézzük meg közelebbről a legszebb és legrosszabb sminkeket, mert mindenből lehet tanulni. TrendOrigoTrendjelentés a Grammy-gáláról: Lady Gaga mindenkit lesöpörthttp://www.life.hu/trend/20180129-trendjelentes-a-grammy-galarol.htmlNagy nevek hagyták ki a 60. Grammy-díjátadó vörös szőnyeges bevonulását: se Beyoncé, se Rihanna nem vettek részt rajta. Így nem is igazán maradt konkurenciája Lady Gagának, de ezúttal valószínűleg nem is tudták volna beelőzni a stílusikont. Mutatjuk a Grammy idei legjobb outfitjeit, de előre szólunk, idén a rosszul öltözött sztárok voltak fölényben. Trend--Férfistílus: a legdögösebb és legextrémebb pasik a Grammy-gálárólhttp://www.life.hu/trend/20180129-pasimustra-a-grammy-galarol.htmlA 60. Grammy-gála bőven hozott meglepetéseket a vörös szőnyegen. Lady Gaga mindenkit lesöpört a színről, sokan vétettek kisebb-nagyobb divatbakit, ráadásul a férfiak között is voltak különcök. Mutatjuk a legemlékezetesebb férfi outfiteket! TrendOrigoKi a legstílusosabb Oscar-jelölt színésznő? Szavazz!http://www.life.hu/trend/20180124-az-oscar-jelolt-legjobb-noi-foszereplok-stilusa.htmlTegnap végre kihirdették az Oscar-díj várományosait, és habár számunkra a legjobb hír természetesen a Testről és lélekről jelölése volt, ezúttal a legjobb női főszereplő kategóriában indulók stílusát vesszük górcső alá. Szavazd meg, kinek jár a divat-Oscar! Trend--Így változott a férfi szépségideál az elmúlt 100 évbenhttp://www.life.hu/trend/20180115-igy-valtozott-a-ferfi-szepsegideal-az-elmult-100-evben.htmlAz 1900-as évek legelejéről mutatjuk be, hogyan változott a férfi szépségideál az elmúlt több, mint száz évben. Izgalmas, néhol meglepő fotók következnek! Trend--Ki a legstílusosabb Oscar-jelölt színész? Szavazz!http://www.life.hu/trend/20180125-a-2018as-oscar-jelolt-ferfiak-stilusa-a-voros-szonyegen.htmlKedden végre kihirdették az Oscar-díj várományosait, és habár számunkra a legjobb hír természetesen a Testről és lélekről jelölése volt, ezúttal a legjobb férfi főszereplő kategóriában indulók stílusát vesszük górcső alá. Szavazd meg, kinek jár a divat-Oscar! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.