Rúzsozz úgy, mint egy profi: tippek a sminkmestertől!

Forrás: Shutterstock -
rúzs szépségápolás smink sminktrükk ajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Smink nélkül is törekedjünk rá, hogy mindig jól ápolt és érzékien puha legyen az ajkunk. Egy jól megválasztott rúzs viszont ünnepi pompával ruházza fel az ajkainkat. A csábítás második legfontosabb kelléke: tökéletes kiegészítő ékszere és hírvivője érzelmeinknek.

Ajkaid ápolását mindig az ajakradírozással kezdd: ez eltávolítja az elhalt hámsejteket és az ajkak újjászületnek. Ezután gazdagon kényeztesd ajakápolóval. Érdemes olyan összetételű terméket választani, amiben van E-vitamin, fényvédő és vízmegkötő tulajdonságú ápoló hatóanyagok. 2-3 perc elteltével itasd le a felesleget egy papírzsebkendő segítségével. Még mielőtt bármi is történne, ezt követően masszírozz ajakprimert az ajak érzékeny felületére. Ujjaddal egyszerűen paskold a bőrbe, ami ettől érezhetően egységes, sima felületté alakul. A primer nagyon hasznos termék: meggátolja, hogy az ajak finom kis barázdáiba tovafusson a rúzs, valamint feltölti az egyenetlenségeket. Ezzel tökéletesen puha, selymes tapintású és kinézetű már a „vászon”.

Rúzsozz úgy, mint egy profi! Forrás: Shutterstock

Ezután a rúzs színével harmonizáló árnyalatú kontúr ceruzával folytasd az ajakformázást. A kupidóív, vagy ha jobban tetszik az ajak közepén a V-betű kialakítása az első lépés. Jelöld meg a kívánt magasságot, majd kövesd le az ajak eredeti formáját az ajakszegletig. Alul is az ajak közepét jelöld ki először és az ajakszegletig húzd a vonalat. Majd a kontúrszéltől haladva, satírozd az ajak egészét alul-felül a ceruzával. Ez tökéletes, precíz alapot biztosít a rúzsnak.

Végül a rúzzsal töltsd fel az ajkakat: az ajak belső felétől haladva kifelé, mert így a lehető legtökéletesebben tudod megtartani az ajak szép kontúrját. Ami a textúrát illeti, próbáld ki az intenzív pigmentekben gazdag, bársonyosan puha, matt hatású ajakrúzsokat: én imádom őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.